Szerző: Bőle György

2021. április 30. 09:37

Meg lehet-e tanulni az adatokból, kik a jó kamionsofőrök?

Ha túllépünk az üzemanyag visszaélések visszaszorításának kérdésén, a kamionok nyomkövetési adatai igazi aranybányát jelentetnek.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x)

Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x) Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

A sofőrök rangsorolása, a fuvarok árazása, az ideális útvonalak kiválasztása mind-mind olyan terület, ahol a gépi tanulási algoritmusok segítségével jelentős megtakarítások érhetők el. Gáspár Csaba, a Dmlab vezető data scientistje HWSW free! meetup-sorozat machine learning állomásán elhangzott és alább megtekinthető előadásában néhány technológiai, algoritmikai kérdésen túl rávilágít arra is, hogyan lehet kisebb pilot projekteken, adat-alapú döntéstámogató megbízásokon keresztül oda eljutni, hogy egy üzemeltethető, real-time működő sofőrtámogató rendszerünk legyen. Az előadás kitér arra is, hogy milyen kihívásokat hoz, ha az adatok irányába éppen most nyitni készülő szervezet szakértőivel kell együtt dolgoznunk. 5 év, 8 projekt és két termék története dióhéjban.

21:17
 

Meg lehet-e tanulni az adatokból, kik a jó kamionsofőrök?

Még több videó

Június 23-án a modern fejlesztői környezetek biztonságával foglalkozó ingyenes meetup lesz. Kiderül hogyan kell a biztonságot a cég kultúra részéve tenni, hogyan lehet skálázni mindezt a deploy sebességével együtt, és lesz szó a Docker és Kubernetes biztonságáról is.

a címlapról

Hirdetés

Találkozzunk, idén is lesz SYSADMINDAY!

2021. június 20. 00:01

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú hónapok bezártsága után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.