Szerző: Bőle György

2019. szeptember 19. 00:00

"Egy mérés nem mérés"

Az egyik legnépszerűbb előadást a 2017-es HWSW mobile! konferencián Mester Tomi tartotta, aki elmagyarázta, hogy miért fontos több mérést is elvégezni egy fontos következtetés levonása előtt.

Egy online kutatási keretrendszeren keresztül szemléltette Mester Tomi, a Data36.com és az Adatlabor szakértője, hogy milyen szakaszokon érdemes végigmenni ahhoz, hogy valóban eredmények szülessenek. Az "Egy mérés nem mérés" című előadás a 2017-es HWSW mobile! konferencia UX és analitika szekciójában hangzott el, ezen belül is az adatelemzéssel foglalkozó bemutatók közt. A szekción belül ez az előadás kapta az egyik legmagasabb pontszámot a közönségtől.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Kiderült a bemutatóból, hogy miről szól a "Falling cats" esettanulmány, és hogy miért nem biztos, hogy egy újonnan indított affiliate program miatt ugrik meg éppen a regisztrációk száma egy oldalon. Továbbá, hogy a téves következtetéseket hogyan lehetett volna a változatos mérésekkel kiküszöbölni. Az előadó javaslata szerint érdemes egyrészt kvantitatív méréseket is végezni, mint például felhasználói tesztet (usability test) és interjút, mellette pedig adatelemzéshez kapcsolódó kvantitatív teszteket is, úgy mint hőtérképes elemzés, funnel elemzés, szegmentálás vagy kohort elemzés.

18:39
 

Egy mérés nem mérés - Mester Tomi (Data36.com, Adatlabor)

Még több videó

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 23:23

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.