Szerző: Koi Tamás

2024. május 24. 10:30

Tobzódunk a felújított mobilokban

Régebben használt mobilt vásárolni óriási rizikóval járt, ma már viszont komplett értéklánc épül a legális forrásból beszerzett, jó állapotú készülékek tömeges értékesítésére. A romániai tulajdonosi háttérrel rendelkező, itthon Rejoy néven működő Flip Technologies az egyik legnagyobb független szereplő a régióban.

A felújított mobilok piaca egyre nagyobb szeletet hasít ki magának a teljes okostelefon-értékesítési szegmensből, de mit nevezünk egyáltalán felújított mobilnak? Kik és hol árulnak ilyen készülékeket, hogyan kerülnek hozzájuk az eladásra szánt példányok és mi védi a vásárlókat, ha kiderül, hogy a kiszemelt példánnyal valami nem kerek?

A fenti kérdések tisztázása érdekében eljött hozzánk Blaumann Bence, a romániai Flip Technologies magyar leánycégének, a Rejoynak az ügyvezetője, akivel többek között arról is beszéltünk, hogy az operátorok belépése ebbe a szegmensbe milyen jelentőséggel bír, illetve milyen további perspektíva lehet még ebben a piacban.

Az adásban elhangzott cikkek, videók, tartalmak a Discord csatornánkon érhetők el, ahol még beszélgetni is tudsz velünk, és a többi hallgatóval. Adásainkat megtaláljátok a SoundCloudon, a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, és a YouTube csatornánkon is.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról