Szerző: Bőle György

2024. január 26. 07:45

Medior az új junior, avagy nehéz a dolga a juniornak

A globális és hazai IT munkaerőpiac egyik legfájdalmasabb trendje a juniorok iránti kereslet drasztikus csökkenése. A 25. kraftie adásban utánamentünk a jelenségnek, az okokat és a megoldásokat is vizsgálgatva.

A Green Fox csődje csak a jéghegy csúcsa, a fenti jelenség mögött ugyanis több tényező együttes hatása áll, a kilábalás időpontja pedig teljesen bizonytalan. A nehézségek mind a bootcampekből, mind a felsőoktatásból érkezőket érintik. Az új helyzet új hozzáállást kíván meg a pályakezdőktől, azt pedig el kell fogadni, hogy számukra az IT pálya jelenleg csak középtávon kínál látványos előnyöket. Boda Józsival, a Codecool hazai vezetőjével beszélhettünk.

Az adásban elhangzott cikkek, videók, tartalmak a Discord csatornánkon érhetők el, ahol még beszélgetni is tudsz velünk, és a többi hallgatóval. Adásainkat megtaláljátok a SoundCloudon, a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, és a YouTube csatornánkon is.

A kraftie eseménysorozat állandó támogatója a Tesco Technology.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról