:

Szerző: Bőle György

2023. június 16. 14:50

DevOps irányba mozogni egy tökéletes karrierlépés

A legfrissebb kraftie adást a DevOpsnak szenteltük, mely kifejezést minden IT szakember ismerni vél, és mindenki más tartalommal ruház fel - legtöbbször teljesen helytelenül. Márpedig, ha valaki elindul ezen az úton, az elméletével nagyon is tisztában kell lenni.

A HWSW podcast! kilencedik kraftie adásának vendége Sági-Kazár Márk volt, aki április óta a Cloud Native Computing Foundation (CNCF) nagykövete. A Linux Foundation részeként működő CNCF olyan felhőorientált nyílt forrású projekteket gondoz, mint például a Kubernetes, a Prometheus, a Helm, vagy a Flux. Márkkal "devopsos" karrierútról, közösségépítésről, és a DevOps gondolkodásmód fontosságáról beszélgettünk, illetve természetesen arról is, mit csinál egy CNCF nagykövet, hol és miben tud hozzájárulni a hazai szakemberek fejlődéséhez. Itt hívjuk fel a figyelmet arra, hogy Márk a a Discord csatornánk állandó témavezetője, ahol mind tőle, mind tőlünk is tudsz kérdezni, sőt, még az adásban elhangzott hivatkozásokat és tartalmakat is megosztjuk.

Adásainkat megtaláljátok a SoundCloudon, a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, és a YouTube csatornánkon.

A kraftie eseménysorozat állandó támogatója a Tesco Technology.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról