:

Szerző: mz

2001. január 18. 23:25

A Kármán Tódor díj nyertesei között az Ericsson

[Noguchi] Pokorni Zoltán oktatási miniszter a gazdasági vállalkozások a magyarországi oktatást, képzést, felnőttoktatást, tudományos kutatást támogató tevékenységének elismerésére alapította a Kármán Tódor-díjat. Az oktatási miniszter által felkért kuratórium az Ericsson Magyarország Kft-t is a díjazottak közé választotta.

A kormányprogram értelmében a kormány a változó gazdasági, munkaerőpiaci körülményekhez alkotó módon alkalmazkodni képes munkaerő képzését és fejlesztését a köz- és a felsőoktatáshoz szervesen kapcsolódó szakképzési rendszerben, az oktatási tárca által kidolgozott, átfogó humánerőforrás-fejlesztési stratégia által szándékozik megvalósítani. Ennek a stratégiának a kidolgozása és végrehajtása nem képzelhető el a gazdaság szerepelőinek aktív közreműködése nélkül.

Az Ericsson lényeges feladatának tekinti a tudomány nemzetközi kapcsolatainak erősítését, a hazai kutatás és felsőoktatás nemzetközi integrációját, a középiskolai és egyetemi képzés támogatását. Egyik fő célkitűzése, hogy növelje az egyetemi kutatások arányát, számottevően javítsa működési hatékonyságukat és összekapcsolja munkájukat a gyakorlattal. Ennek érdekében szoros együttműködést tart fenn mind a felsőoktatási mind a középiskolai intézményekkel. Az egyetemekkel kiépített jó kapcsolat, az oktatásban és képzésben való részvétel rövid idő alatt olyan tudásbázist segített meghonosítani, amelyre különben hosszú időre és jelentős hazai befektetésekre lett volna szükség.

Az Ericsson Magyarország az egyetemekkel közösen évente többször nemzetközi szakmai konferenciákat rendez. Jelenleg kb. 200 egyetemi és főiskolai hallgatóval valamint 90 PhD diákkal áll kapcsolatban.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 23:36

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.