:

Szerző: Koi Tamás

2023. december 20. 11:25

Már itthon is lehet házilag szerelni a Samsung mobilokat

Az Apple után immár a Samsung mobilkészülékei is szerelhetők, szervizelhetők otthon a gyártó által támogatott sémában, ráadásul a koreai cég mostantól akár a hajlítható kijelzős készülékeinek otthoni javítását, alkatrészcseréjét is támogatja.

Több tucatnyi európai országra, köztük Magyarországra is kiterjeszti önkiszolgáló javítási programját a Samsung Electronic, vagyis a vállalkozó kedvű vásárlók kontrollált körülmények között ugyan, de immár otthon is megjavíthatják sérült eszközeiket vagy kicserélhetik a beépített, elöregedett akkumulátort. Az otthon szervizelhető eszközök köre ráadásul most először bővül a gyártó hajlítható kijelzős okostelefonjaival, a Z Flip 5-tel és a Z Fold 5-tel.

A koreai gyártó önkiszolgáló javítási programja tavaly indult az Egyesült Államokban, idén pedig Dél-Korea mellett több latin-amerikai és európai országra is kiterjesztették. A programban eleinte a Galaxy S20, S21 és S22 sorozatú okostelefonok vettek részt, melyekhez kijelzőt (és az azzal egy fődarabot képező akkumulátort), hátlapot és töltőcsatlakozót kínált otthon kicserélhető alkatrészként a Samsung.

samsung_selfrepair

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Az otthon javítható készülékek listájára a fentebb említett foldable modellek mellé felkerültek a Galaxy S23 sorozat tagjai illetve a Galaxy S9 tabelt és a Galaxy Book/2 Pro PC-k bizonyos konfigurációi is. A javítókítek és alkatrészek ára típustól függően változó, egy Galaxy Z Flip5 kijelzőt és akkumulátort is tartalmazó javítócsomagja például jelenleg több mint 193 ezer forintba kerül, míg a Galaxy S23 Ultrához ugyanez a kit 131 ezer forint.

A rivális Apple éppen egy hete indította el Magyarországon a hasonló célú Self Service Repair programját, a bővítéssel így immár összesen 35 termék bütykölése támogatott 33 országban, 24 nyelven. Az Apple az eszközök szereléséhez szükséges szerszámkészleteket egy hétre bérbe adja a házi szervizeknek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 4. 12:09

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.