Szerző: Koi Tamás

2023. június 8. 11:14

Simán átvette a Vodafone hálózata a Digi ügyfeleit

Múlt csütörtökön a szolgáltató szerint mindenféle probléma nélkül átvette a Vodafone Magyarország rádiós hálózata a negyedik magyarországi mobilszolgáltatóként 2019-ben indult DIGIMobil ügyfeleit, akik gyakorlatilag úgy használhatják a piros szolgáltató infrastruktúráját, mintha belföldön roamingolnának.

Június 1-jétől nagyjából hét hónapig bizonyos szempontból a DIGIMobil szolgáltatás mintegy 200 ezer előfizetője érezheti magát a legkiváltságosabb mobilos ügyfélnek Magyarországon, hiszen múlt csütörtök óta ők immár a Vodafone Magyarország csaknem országos lefedettségű rádiós infrastruktúráját használhatják - változatlanul rekord alacsony díjtételek mellett. A múlt heti költözés a Vodafone mai közleménye szerint sima és fájdalommentes volt, ezzel a nemzeti roaming intézménye két évtized után visszatért Magyarországra.

A költözésre viszonylag gyorsan sor került azt követően, hogy a Digi után idén január végén a Vodafone Magyarország is a 4iG cégcsoport többségi tulajdonába került, ezzel egyben hosszú távon megpecsételve a negyedik magyarországi mobilszolgáltató sorsát. 

vf_map

A folyamat kapcsán megszólalt Blénessy László, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója is, aki elmondta, hogy 

a sikeres átköltözés a Vodafone Magyarország és a DIGI munkatársainak közös, komoly technikai felkészültséget és nagyfokú szakmai tudást, precizitást igénylő munkájának eredménye.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Hasonló projektre egyébként valóban nem került még sor a magyar mobiltelefónia két és fél évtizedes történelmében, hiszen bár a nemzeti roaming intézménye létezett hazánkban, és éppen a Vodafone Magyarország indulásakor játszott szerepet, a harmadikként megjelenő mobilszolgáltató az évezred első éveiben leköltözött a konkurensek (akkor még Westel 900 és Pannon GSM) rádiós infrastruktúrájáról - vagyis a folyamat éppen ellentétes irányban zajlott.

A mai bejelentésnek némi keserű szájízt adhat, hogy éppen a nemzeti roaming lett volna a DIGIMobil egyik lehetősége arra a megjelenéskor, hogy nagyobb számú előfizetőhöz eljusson, a versenytársakat azonban semmi sem kötelezte az együttműködésre, így jól felfogott érdekükből nem is működtek együtt a romániai tulajdonossal - különösen azután, hogy látták, ez az üzleti modell hová vezetett a Digi anyaországában, Romániában.

Ami nem változik


A Vodafone közleménye szerint a DIGIMobil ügyfelek továbbra is változatlan díjjal használhatják előfizetéseiket, a díjcsomagjaikban foglalt perceken túl a DIGI 2023 év végéig garantálja a rendkívül kedvező, 4 forint/perc árat a meglévő ügyfelek normál díjas beszélgetéseihez. Az ügyfelek szolgáltatója a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. marad, melynek értelmében a DIGIMobil és DIGINet Aktív 50 előfizetői továbbra is a DIGI ügyfélkezelési pontjain intézhetik ügyeiket.

A következő, jelentős(ebb) változásra a két távközlési cég közeljövőben várható egybeolvadásakor lehet számítani, ez azonban az ügyfélkezelési és számlázási rendszerek összetettsége miatt minden bizonnyal jóval nagyobb falat lesz, mint a nemzeti roaming bekapcsolása az 50-es előhívójú mobilszámot használó előfizetők számára.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról