:

Szerző: mz

2000. november 23. 22:03

A Canon papírvastagságú kijelzőt mutatott be

[Infoworld] A Canon bemutatta egy olyan új digitális kijelző prototípusát, mely majdnem olyan vékony, mint egy papírlap. Az új technológia a várakozások szerint akár már a jövő év végén piacra kerülhet, és a digitális könyvek, újságok fontos összetevőjévé válhat a jövőben.

Az új kijelzőnek számos előnye van a napjainkban elterjedtnek mondható LCD kijelzőkkel szemben. Az első és legfontosabb különbség az, hogy a kijelző mindössze 0,25 milliméter vastag, ami egy papírlap vastagságának két és félszerese. Ez a kijelzőben használt tonernek köszönhető, melyet két műanyag filmréteg közé ágyaznak be, ellentétben az LCD kijelzőkkel, melyekben folyadékkristályos kijelzőt helyeznek el két üveglap közé. A fentiek következménye az is, hogy az új megjelenítő kevésbé lesz törékeny - aki már látott leejtett notebookot, az tudja, milyen siralmas látvány.

A kijelző elektrosztatikusan feltöltődve és kisülve formázza meg a kirajzolt alakzatokat - tehát teljesen más elven működik, mint a meglévő megjelenítők. A kép ezzel továbbra is a kijelzőn maarad, még ha ki is kapcsoljuk a készüléket, energia csak a megváltoztatásához szükséges. Ennek folyománya, hogy meglehetősen alacsony a kijelző energiafogyasztása is.

A prototípus bemutatása ellenére a fejlesztések sajnos még kezdeti stádiumban járnak. Az első piacra kerülő termékek elég rossz felbontást tudnak majd produkálni, és csak fekete-fehér megjelenítésre lesznek képesek. 2007-re jöhet el annak ideje, hogy színes, 200 dpi-s vékony kijelzőket vehetünk kézbe.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 05:06

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.