:

Szerző: surmo

2000. november 23. 00:22

Hódít az Opera

A kezdeti elszomorító eredmények ellenére az Opera, az alternatív webböngésző rendesen magára talált. Jelenleg a 4.0b2-nél tart, és bizony sok könnyebbséget jelenthet a nem birkatürelemmel megáldott felhasználóknak. Mérete igen apró (kisebb, mint 3M), és fénysebességű a méltán - (?... vagy nem) - híres Gecko motorhoz képest, amelynek meglehetős lassúsága, valamint nevetséges memória- és erőforrásigénye láttán joggal állhat fel a szőr minden programozóvénával megáldott linuxos hátán. Kicsi, gyors, logikus, és sokat tud; ahogy annak lennie kell. A windowsos változat fejlesztése előrébb tart, mint a többié, így a linuxos egyelőre a Java-t még nem támogatja (JavaScriptet igen). A Gecko motorral ellentétben jól kezeli a karakterkészleteket, a skálázáskor korrektül jelennek meg. A Preferences menüben meglepően hasznos és régóta hiányolt dolgokat állíthatunk be egyszerűen, így például használható jellemző a proxy jó konfigurálhatósága, vagy az, hogy a popup (felpattanó) ablakokat fülként is meg tudja jeleníteni az ablakon belül, így megkímélhetjük magunkat a kéretlen reklámablakok nagyon is zavaró hatásától. A kinézeten és a külcsín konfigurálhatóságán még van mit javítani, és pár oldal (például a HWSW :)) szétcsúszva jelenik meg vele, ennek ellenére az esetek többségében jó szolgálatot tesz. Egy nagy hibája van: ha 30 napnál tovább akarjuk használni, regisztrálni kell, amit 39 dollárért tehetünk meg.

Linuxhoz letölthető innen.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 15:16

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.