:

Szerző: HIRDETÉS

2022. szeptember 21. 10:28

Egy lépéssel a jelen előtt, itthon már 30 éve

Az Accenture 70 éves krónikája minden tekintetben sikertörténet, kezdve az IT új világának úttörő szerepétől a mai FORTUNE GLOBAL 500 iparági vezető pozícióig.

1989, Dublin. Ekkor vált ki az Andersen Consulting az Arthur Andersenből, amely a legnagyobb tanácsadó cég volt akkoriban. Az Accenture jelenleg is vezető szerepet tölt be az üzleti- és stratégiai tanácsadás területén, illetve szakértői digitális- és technológiai megoldásokat nyújt partnereinek. A hazai jelenlétre nem kellett sokat várni, az alapítás után a cég 1992-ben Magyarországon is megjelent. 30 évvel ezelőtt még egy kis irodában, néhány emberrel, de annál nagyobb lendülettel kezdődött el a munka. Idővel az egy kis irodából kettő lett, a Duna mindkét oldalán a legmodernebb környezetet biztosítják tanácsadóiknak, mérnökeiknek és fejlesztőiknek több mint 600 szakemberük dolgozik számos hazai és nemzetközi innovatív projekten.

Az Accenture szakemberei a fejlődés jegyében újragondolnak, újra feltalálnak, újradefiniálnak mindent, amit lehetséges. Ennek a piacformáló szemléletnek köszönhetően a cég hosszú távú eredményei nemcsak a szegmensen belül, de az élet számos területén is pozitív változást hoznak. Nem hiába, hiszen az Accenture mottója:

LET THERE BE CHANGE

A változás része az élet körforgásának, amit akár egyszerűen elfogadhatunk, de lehet kreatívan alkalmazkodni is hozzá és magasabb szintre emelni. A technológia tökéletes eszköz, ami áthidal, megoldást nyújt és új igényeket teremt. A változás magától is jöhet, de mi magunk is előidézhetjük. A modernkori technológiai forradalom egyik leghíresebb alakja Steve Jobs - az Apple termékek piacra dobásával korábban nem létező igényeket hívott életre, ezzel új felhasználói szokásokat teremtve. Az alapító egy elhíresült mondata szerint: “Aki elég őrült ahhoz, hogy elhiggye, meg tudja változtatni a világot, az meg is teszi.” Az Accenture az őrültség tényezőjét kreativitásra és innovációra cserélte, az emberi találékonyság és a technológia határainak feszegetésével világszerte olyan megoldásokat hoznak el, amelyekről a piac eddig álmodni se mert.

02:30
 

Accenture magyarországi múltja, jelene és jövője

Még több videó


A közös értékek közös projekteket eredményeznek, az Accenture így lehetett részese az iPhone operációs rendszer fejlesztésének, az iOS 13-nak. Az együttműködés azóta is tart, és több iOS üzleti megoldáson dolgoznak.

Az Accenture szakértői gárdája a stratégiai és technológiai tanácsadástól kezdve, az AI-on, az IIoT-n keresztül és a robotikán át az outsourcing-ig mindennel foglalkozik. Innovatív dolgokat alkotnak, hisz az ABC minden betűjéhez tudnak társítani technológiai szakértelmet, szakember és specializált tudást is. Mi sem igazolja jobban a szakmai elismerésüket, mint hogy olyan cégeket tudhatnak a partnereik között a már említett Apple mellett, mint az SAP, Microsoft, Amazon, Google, Oracle, Salesforce, Siemens, PTC, ServiceNow, Adobe és még sorolhatnánk.

A szolgáltatóközpont megkerülhetetlenségét az is bizonyítja, hogy a Vatikán Kommunikációs Titkársága az Accenture-t választotta, digitális kommunikációs stratégiájának kidolgozására. Az új modell következetesebb és egyértelműbb kommunikációt tesz lehetővé, és egységesíti a jelenlegi független kommunikációs csatornák sokaságát egyetlen új portál, a Vatican News alatt.

accenture_2

A metaverzum megjelenésével olyan virtuális ökoszisztéma épül körülöttünk, amit még sokan elképzelni sem tudunk. Az Accenture létrehozott egy Metaverse Continuum-ot, ami bemutatja ügyfeleinek, miként hasznosítható üzleti célokra. A kiterjesztett valóságban, vagyis az AR-ban (Augmented Reality) rejlő lehetőségek pedig kicsúcsosodnak a játékokban, de az olyan szimulációkban is, melyek a valóságra épülnek. Erre jó példa az Accenture szakemberei által kidolgozott Green XR projekt, avagy a zöld virtualitás. Az AR technológiára épülő Rewild mobil alkalmazás megmutatja mi történne, ha a természetnek lehetősége lenne a zavartalan burjánzásra. Az app segítségével készülékünk kijelzőjén követhetjük a kedvező környezeti változásokat, melyek optimális körülmények között új fákat, bokrokat és egy gazdagabb élővilágot eredményeznének. 

Az Accenture a technológia és az emberi leleményesség révén akár a mi mindennapjainkba is meghatározó, kreatív és innovatív változásokat hoz el. Nem kisebb célt tűztek ki maguk elé, mint azt, hogy újfajta gondolkodás és szemléletmód segítségével, új világot alkossanak, ahol a technológia segítségével történelmi mérföldköveket léphetnek át.   

A korábban felsorolt példákon túl a vállalat olyan fejlesztésekben is szerepet vállal, amelyek széles szakmai körökben többnyire elérhetetlenek, és egy hozzáértő szakember számára igazi álommunkának számítanak. Jó hír viszont, az Accenture szervezete folyamatosan megújul és fejlődik. Örömmel fogadnak minden olyan jelentkezőt, akik számára fontos a változás, hisznek annak erejében, és nyitottak új technológiák megismerésére, melyek közelebb hozzák az élhető és fenntartható jövőt. Amennyiben felfedeznéd, milyen szakmai kihívások várnak rád a holnap világában, csatlakozz te is a csapatukhoz! 

[Az Accenture megbízásából készített, fizetett anyag.]

a címlapról

ünnepély

0

Kész a TSMC arizonai gyára

2022. december 7. 10:10

Az ünnepségen ott volt az Apple, az AMD és az Nvidia első embere, valamint Joe Biden elnök is.