Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. július 15. 12:04

Hűségprogramot indít a Sony a gamereknek

Felzárkózik a Sony a konkurens megoldásokhoz, a PlayStation Stars program keretén belül digitális javakra beváltható hűségpontokat gyűjthetnek majd a PlayStation konzolok tulajdonosai.

A Sony még az idén elindítja PlayStation Stars nevű új hűségprogramját, aminek keretén belül a játékosok digitális jutalmakra beváltható hűségpontokat gyűjthetnek bizonyos tevékenységek, kihívások végrehajtásával. A pontokat akár a PSN tárca értékének növelésére is lehet fordítani, amiből aztán játékokat vásárolhatnak a felhasználók, vagy más válogatott PlayStation Store termékre válthatnak be.

Grace Chen, a Sony PlayStation licencelt árukért és hirdetésekért felelős alelnöke a cég bejegyzésében említi, hogy a PlayStation Plus előfizetők automatikusan bekerülnek a hűségprogramba is, és pontokat kapnak a PlayStation Store-ban bonyolított vásárlások után.

ps_stars

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

A program "gyűjthető digitális itemeket" is tartalmaz, de a The Washington Postnak adott válasz szerint véletlenül sem NFT-ről, vagy valamilyen blokklánc-alapú megoldásról van szó, hanem a PlayStation-játékok ikonikus karaktereiről és figuráiról formázott digitális másokról, vagy történelmi Sony-eszközök digitális verzióiról. Ezeket közvetlenül nem lehet majd megvásárolni, hanem el kell nyerni. A PlayStation-játékosok alapvetően kihívások teljesítésével nyerhetnek el hűségpontokat, például ha havi egyszer bármilyen játékot elindítanak, azért már járni fog pont. Pontos indulási dátumot egyelőre nem közölt a japán cég, annyit tudni, hogy valamikor az év végén várható.

A PlayStation Stars hűségpontrendszere némileg hasonlít a Microsoft Xbox-on elérhető megoldásához, vagy a Nintendo Gold Points rendszeréhez, amik egy ideje már aktívak. A Microsoft esetében szintén feladatokat kell elvégezni, vagy havi felméréseket kitölteni a pontok elnyeréséhez, de jutalom jár a Bing és a Microsoft Edge böngésző használatáért is. A Nintendo Gold programban új játék vásárlásával, vagy a Nintendo Switchen keresztüli digitális költésekkel tornázható fel a pontszám. 

A Sony több téren is igyekszik választ adni a Microsoft Xbox platformján működő, felhőalapú játékplatformra, az Xbox Cloud Gamingre, például teljesen átalakította a PlayStation Plus előfizetési csomagjait, ami június 22-én a magyarok számára is elérhetővé vált, a hűségprogrammal pedig most egy újabb lemaradást pótol.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról