:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. május 26. 14:46

Mobiljáték fronton erősítene a Sony

A japán konzolóriás többi lábát is megerősítené, a jövőben csökkenteni tervezi a PlayStationre kiadott címek arányát, növelné ezzel szemben a mobilplatformon és számítógépeken futtatható játékok kínálatát.

A Sony közölte a jövőre vonatkozó játékkiadási terveit a befektetők számára, melynek egyik pillére, hogy a cég szeretné, ha 2025-re játékai fele PC-n és mobilon lenne futtatható. Ez azt is jelenti egyben, hogy a PlayStation konzolra szánt kiadások aránya csökkenne. Jelenleg a Sony játékainak mindössze 10 százaléka érhető el okostelefonokon, a következő három évben ez megduplázódna 20 százalékra. Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment vezérigazgatója szerint a terjeszkedéssel lehetőségük nyílik arra, hogy a Sony egy szűk szegmensből kilépve mindenhol markánsabban legyen jelen.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A PlayStation 4 konzolokat név szerint nem említette, de a közölt információk alapján 2025-ig fokozatosan kivezetik a konzolt, ami nem meglepő annak fényében, hogy a PlayStation 5 egy ideje már piacon van, és hogy korábban a harmadik generációt is a PlayStation 4 megjelenése után két évvel küldték nyugdíjba.

A mobilplatformra való terjeszkedés a Sony IE-n belül egy új üzleti egységen keresztül valósul majd meg, amit Nicola Sebastiani, az Apple Arcade korábbi vezetője igazgat.

Via GSMArena.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 28. 23:56

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.