Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. május 26. 14:46

Mobiljáték fronton erősítene a Sony

A japán konzolóriás többi lábát is megerősítené, a jövőben csökkenteni tervezi a PlayStationre kiadott címek arányát, növelné ezzel szemben a mobilplatformon és számítógépeken futtatható játékok kínálatát.

A Sony közölte a jövőre vonatkozó játékkiadási terveit a befektetők számára, melynek egyik pillére, hogy a cég szeretné, ha 2025-re játékai fele PC-n és mobilon lenne futtatható. Ez azt is jelenti egyben, hogy a PlayStation konzolra szánt kiadások aránya csökkenne. Jelenleg a Sony játékainak mindössze 10 százaléka érhető el okostelefonokon, a következő három évben ez megduplázódna 20 százalékra. Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment vezérigazgatója szerint a terjeszkedéssel lehetőségük nyílik arra, hogy a Sony egy szűk szegmensből kilépve mindenhol markánsabban legyen jelen.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A PlayStation 4 konzolokat név szerint nem említette, de a közölt információk alapján 2025-ig fokozatosan kivezetik a konzolt, ami nem meglepő annak fényében, hogy a PlayStation 5 egy ideje már piacon van, és hogy korábban a harmadik generációt is a PlayStation 4 megjelenése után két évvel küldték nyugdíjba.

A mobilplatformra való terjeszkedés a Sony IE-n belül egy új üzleti egységen keresztül valósul majd meg, amit Nicola Sebastiani, az Apple Arcade korábbi vezetője igazgat.

Via GSMArena.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról