Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. május 30. 12:31

Kevesebb Samsung Galaxy mobil készülhet a tervezettnél

Az infláció, a félvezetőhiány, az orosz–ukrán háború mind közrejátszhatnak abban, hogy a dél-koreai cég óvatosabban folytatja az évet.

A Samsung arról tájékoztatta befektetőit, hogy az eredetileg kitűzött 310 millióról 280 millió darabra csökkenti az idei termelési volument a dél-koreai Maeil Business News forrásai szerint. Bár ez a mennyiség még így is impozáns, jelentős csökkenést jelent a cég eredeti céljához és a tavaly legyártott telefonok számához képest. A termelés visszafogása a Samsung kínálatának valamennyi szegmensét érintheti, az alsókategóriás készülékektől kezdve a prémium modellekig.

Az olcsóbb termékek mennyiségének lecsavarása akár ellentmondásosnak is tűnhet, hiszen feltételezhető, hogy a kisebb büdzséből gazdálkodó felhasználók ezek felé nyúlhatnának szorult időkben, ám a statisztikák szerint az olcsóbb készülék nem jelent nagyobb vásárlási hajlandóságot. Akik ebben a kategóriában vásárolnak telefont, jellemzően akkor teszik meg, amikor már nagyon szükséges a váltás, a felsőkategóriás mobilok tulajdonosai pedig valószínűleg inkább további 1-2 évig használják majd a meglévő eszközüket, amennyiben nem engedhetik meg maguknak az újabb csúcskészüléket.

samsung_galaxy

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A dél-koreai cég példáján is látszik, hogy egyre több gyártó készül arra, hogy a gazdasági környezet kedvezőtlen hatással lesz az új készülékek vásárlására: az infláció miatti keresletcsökkenés, a félvezetőhiány, az orosz–ukrán háború még mindig hatással van a piac egészére. Az Apple szintén stagnáló eladásokra számít idén, és az éppen csak most forgalomba került, belépőszintű iPhone-nál, az iPhone SE-nél, illetve az AirPods fülhallgatóknál is kénytelen volt korrigálni, a második negyedévben az eredetileg tervezetthez képes 20%-kal csökkentette az iPhone SE okostelefonok megrendelési volumenét bérgyártóinál.

A Trendforce piackutató cég legfrissebb elemzése szerint sem valószínű, hogy a 2022-ben lendületet kap az egy ideje már lefelé ívelő okostelefon-piac. A piac lelombozó teljesítményének fő oka, hogy a kínai lezárások globálisan is olyan gazdasági hatásokat eredményeznek, ami miatt kevesebb felhasználó vásárol új okostelefont, a termelés akadozik. A vásárlási kedv várhatóan az év második felében sem kap erőre, hiszen ha Kína vissza is tér a régi kerékvágásba a koronavírus után, az inflációs válság továbbra is éreztetni fogja hatását a többi piacon. India például nem tudja majd tartani stabilan a növekedést a gazdasági körülmények miatt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról