Szerző: Koi Tamás

2022. március 28. 10:18

Szűkül a piac, kevesebb iPhone SE készülhet a tervezettnél

Rányomhatja a bélyegét a technológiai cégek egész idei forgalmára az ukrán-orosz válság, illetve a globálisan elszabaduló infláció - a folyamat első jelei már elkezdtek jelentkezni az egyik legnagyobb iparági szereplőnek számító Apple-nél.

Két fontos termékénél, az éppen csak most forgalomba került, belépőszintű iPhone-nál, az iPhone SE-nél, illetve az AirPods fülhallgatóknál is kénytelen korrigálni a termelési volument az Apple az ukrán-orosz konfliktus piaci hatásai révén, illetve a világszerte elszabaduló inflációnak köszönhetően - írja a Nikkei bennfentes forrásaira hivatkozva a Reuters

A források szerint az Apple az ezen a héten kezdődő második negyedévben az eredetileg tervezetthez képes 20%-kal csökkentette az iPhone SE okostelefonok megrendelési volumenét bérgyártóinál. Noha az Apple eddig soha nem tett közzé adott típusokra vonatkozó forgalmi adatot, elemzők szerint ez nagyságrendileg 2-3 millió darabbal kevesebb legyártott készüléket jelent az Apple belépőszintet képviselő okostelefon-szériájában, mely egyben az első olyan, elérhető árú iPhone, ami 5G-s kapcsolat létesítésére is alkalmas.

cook_performance

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A Counterpint Research szerint az előző generációs, 2020-ban piacra került iPhone SE a megjelenésétől egészen 2021 végéig az Apple teljes iPhone termékkínálatán belül az eladások átlagosan mintegy 12%-áért felelt, a típus Japánban és az Egyesült Államokban volt a legnépszerűbb. 

Az Apple az iPhone SE-ken kívül a vezeték nélküli AirPods fülhallgatók gyártását is visszafogta, elsősorban a vártnál gyengébb keresletre válaszul. A Nikkei informátorai szerint a fülhallgatóból idén ennek megfelelően több mint tízmillióval kevesebb készülhet majd. 

A fentieken túl a cupertinói cég visszafogta az aktuális csúcs-iPhone, az iPhone 13-as széria gyártását is, ebben ugyanakkor állítólag elsősorban szezonális hatások játszanak csak közre. A kurrens iPhone-ok gyártását illetően ez már a sokadik turbulens hatás, novemberben még a félvezetőhiány volt hatással a termelési kihozatalra, akkor az iPadek egyes komponenseit csoportosították át a cégnél az iPhone gyártósorokra (már ahol ez egyáltalán lehetséges volt), hogy úrrá legyenek az ellátási nehézségeken.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról