:

Szerző: Koi Tamás

2022. március 18. 13:33

Itt van a Samsung válasza az új iPhone SE-re

Menetrend szerint befutottak március közepére a Samsung közép, illetve felső-középkategóriás Galaxy okostelefonjai, pár nappal azután, hogy az Apple is lerántotta a leplet saját középkategóriás újdonságáról, a 2022-es iPhone SE-ről.

A csúcskategóriát követően a Samsung felső-középkategóriás okostelefon-szériája is megkapja saját, évenként esedékes vérfrissítését - a globális okostelefon-piacot vezető dél-koreai gyártó a méltán sikeres tavalyi modell, a Galaxy A52 utódjaként tegnap bemutatta az A53-as típust, mely kisebb ráncfelvarrásnak minősül, ugyanakkor más gyártóktól megszokottaktól ellentétben az újdonságért ezúttal kevesebbet kell majd fizetni - legalábbis dollárban, a magyar piac induló árai ugyanis részben a forint bezuhanásának köszönhetően nőttek.

A Samsung Galaxy A53 5G gyakorlatilag csak az Egyesült Államokban élők számára hoz érdembeli - jóllehet ettől még nem feltétlenül látható - változást, a gyártó ugyanis már itt is az európai és ázsiai piacokon használt, saját gyártású Exynos rendszerprocesszorát építi be a készülékekbe a Qualcomm megoldása helyett. További változás, hogy a Samsung elhagyta a 4 GB rendszermemóriával szerelt legolcsóbb modellt, így a portfólióban szereplő alap-A53 is 6 GB rendszermemóriát kínál, melyhez 128 vagy 256 GB háttértár társul.

galaxy_a53_5g

Nálatok lakik-e rezsidémon?

Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

Nálatok lakik-e rezsidémon? Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

A fentieken túl nőtt valamelyest az új típus akkumulátorkapacitása (4500 mAh-ról 5000 mAh-ra), ezt leszámítva azonban a Samsung nem különösebben törte magát, hogy a tavalyi modell képességeire ráígérjen, azaz maradt a 6,5 hüvelykes, 120 Hz-es, FHD+ felbontású OLED-panel és a 64 megapixeles, optikai képstabilizációval támogatott, f/1.8-as fő kamera, a 12 megapixeles, f/2.2-es, ultraszéles látószögű szenzor, illetve az 5 megapixeles, f/2.4-es makrókamera. A Galaxy A53 továbbra sem tud vezeték nélkül tölteni, és legfeljebb 25 wattos vezetékes gyorstöltést támogat.

A Galaxy A53-hoz képest valamivel kisebb, 6,4 hüvelykes, 90 Hz-es OLED panellel és kisebb felbontású kameramodulokkal érkezik az olcsóbb kistestvér, a Galaxy A33 5G - a Samsung mindkét most bemutatott újdonságra négy év operációs rendszer főverzió frissítést és öt év biztonsági frissítést ígér. A készülékek gyárilag az Android 12-re épülő One UI 4.1-gyel érkeznek. A Galaxy A53 5G Magyarországon április 1-től, a Galaxy A33 5G pedig április 22-től lesz elérhető 189 990, illetve 154 990 forintos ajánlott fogyasztói áron (előbbi 19990 forinttal kerül többe, mint az elődmodell annak bemutatásakor).

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.