:

Szerző: Asztalos Olivér

2021. november 3. 12:59

Tovább hízik a Western Digital

Újabb remek negyedévet tudhat maga mögött a WDC. A különféle háttértárakat gyártó cég bevétele és nyeresége egyaránt nőtt.

A Western Digital 5,05 milliárdos bevételt könyvelt el a harmadik naptári negyedévben, amely 29 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi 3,92 milliárd dollárt. A vállalat nyeresége lényegesen nagyobb mértékben nőtt, a 610 millió dolláros nettó profit ugyanis tetemes ugrás a tavalyi 60 milliós veszteséghez képest. David Goeckeler, a WDC elnök-vezérigazgatója rendkívül elégedett vállalata teljesítményével.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A WDC helyzetét némileg nehezítette, hogy a különféle konzumer termékekhez szükséges komponensek ellátása akadozott, miközben az egyes régiókat érintő lezárások is hátráltatták az értékesítéseket. Ennek ellenére termékekből származó forgalom 10 százalékkal nőtt, a gyártó tehát jól reagált a problémákra. A kliensekbe (PC-kbe) szánt háttértárak iránt is nőtt az igény, habár itt még kisebb, 6 százalékos gyarapodásról számolt be a cég.

wdc_stock

A közel 30 százalékos bevételnövekedést sokkal inkább a nagyvállalati, felhős termékek sikerének köszönhette a WDC. Az ezekből befolyt forgalom ugyanis mintegy 72 százalékkal ugrott meg az egy évve korábbihoz képest. A vállalat arra számít, hogy a folyamatos és nagy léptékű felhős migrációnak hála a termékek iránt még jó darabig magas lesz az igény.

A teljes, bő 5 milliárdos forgalomnak így már a 44 százaléka származott különféle adatközpontos termékekből, amely rekordot jelent. A gyártó ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy kapacitásrekordot könyvelhetett el a nagyvállalati termékek kategóriájában, amely várhatóan a következő negyedévekben is folytatódik, hála például annak 20 terabájtos HDD-nek, amelynek szállítását heteken belül megkezd a Western Digital.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 12:54

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.