Szerző: Asztalos Olivér

2021. augusztus 17. 11:48

Továbbra is a Seagate uralja a merevlemezek piacát

A merevlemezek piacának második negyedéves állapotáról közzétett kutatás szerint a Western Digital egyre közelebb kerül ősi riválisához.

A Trendfocus adatai szerint a Seagate 41,8, a Western Digital pedig 37,4 százalékos részesedéssel rendelkezik, miközben a harmadik helyezett Toshiba 20,8 százalékos szeletet tudhat magáénak. A Seagate és a WDC között már csupán 4,4 százalékpontos a különbség, köszönhetően az előbbi szereplő kiugró növekedésének. A kutatás alapján a Western Digital egyetlen negyedév leforgása alatt 9,2 százalékkal gyarapította részesedését, miközben a Seagate csupán 2,3 százalékkal tudott növekedni, amit még a Toshiba is felülmúlt a maga 3,2 százalékával. Az átlagkapacitást tekintve a WDC már a Seagate előtt jár (6,13TB vs 5,67TB).

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x)

Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x) Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

Az elemzés további része alátámasztja a gyártóktól származó pénzügyi jelentésekből kinyerhető információkat. Eszerint a kliens PC-kbe szánt merevlemezek száma tovább apadt. A csökkenés 4,5 százalékos volt, amely a notebookos termékek 6,9, illetve az asztali PC-s HDD-k 1,2 százalékos mérséklődéséből áll össze. Ezzel együtt a három gyártó 33,4 millió darab kliensekhez készített merevlemezt szállított le a második negyedévben, amelyek összkapacitása elérte a 67,3 exabájtot.

exos

A PC-kkel szemben a nagyvállalati termékek piaci valósággal szárnyal. A különféle enterprise modellekből 22,75 millió darabot szállítottal le a gyártók, amely 22,75 százalékos növekedést jelent. A nagyvállalati termékek összkapacitása ezzel elérte 247,6 exabájtot, amely a kliensekbe szánt modellek értékének közel 3,7-szerese, 32 százalékkal alacsonyabb darabszám mellett.

A piaci legkisebb szeletét a szórakoztató elektronikai termékekbe szánt HDD-k jelentik. A számok alapján ezek méretszabványtól függően szerepeltek. A nagyobb, 3,5 hüvelykes termékekre határozottan, mintegy 19,8 százalékkal nőtt az igény, miközben a kisebb, 2,5 hüvelykes modellek iránt már 7,5 százalékkal csökkent, minden bizonnyal az SSD-k folyamatos térhódítása miatt. Ezzel az úgynevezett "CE" termékekből 11,23 millió darabot szállítottak le 34,6 exabájt összkapacitásban.

Az elemzés megjegyzi, hogy a gyártók jelenleg nem mernek pontosabb predikciókba bocsátkozni. A bizonytalanság mögött a Chia kriptodeviza áll, amely mindenkori árfolyamától függően, gyorsan és jelentősen képes befolyásolni a különféle merevlemezek iránti piaci igényt.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

feketelista

2

Tovább bombázzák a Honort

2021. október 15. 13:33

Republikánus képviselők szerint a gyártót egyértelműen feketelistára kell tenni.

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 16. 07:53

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, októberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.