Szerző: Koi Tamás

2021. augusztus 26. 09:17

Beolvaszthatja chipgyártó partnerét a Western Digital

Újabb megaüzlet formálódik a NAND-iparban, egyes értesülések szerint a Western Digital előrehaladott tárgyalásokat folytat a japán Kioxia felvásárlásáról.

Beolvadhat a Western Digitalba a japán Kioxia Holdings Corp., az amerikai gyártó mintegy 20 milliárd dollár értékű részvénnyel fizethet a vállalatért - állítja a Reuters informátora. A kiszivárgott információk szerint a felek előrehaladott tárgyalásokat folytatnak az ügyben, a megegyezés pedig szeptember közepén várható. 

Az ügylet további részleteiről annyit tudni, hogy annak lezárását követően a két céget a Western Digital vezérigazgatója, David Goeckler fogja vezetni. Az egyesülés ezzel együtt teljesen átírhatja az erőviszonyokat a NAND-memóriachipek, illetve az azokra épülő termékek mezőnyében, legalábbis a két cég jelenlegi pozícióját figyelembe véve együttesen több mint 34%-át adják a globális forgalomnak, hasonlóan a piacvezető Samsunghoz.

kioxia_wd
a kioxia és a wd közös gyára japánban

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A Kioxia és a Western Digital régi partnereknek számítanak, a két cég már most is gyárt közösen NAND-chipeket Japánban, melyeket a legkülönfélébb területeken hasznosítanak a partnerek az okostelefonoktól kezdve az adatközpontokon át a tévékig bezárólag.

A japán cég 2018-ban vált le a Toshibáról, amikor az akkori tulajdonos 18 milliárd dolláros üzlet részeként eladta a részleg többségi tulajdonát egy befektetői konzorciumnak. A Toshibának ugyanakkor továbbra is megmaradt 40,6%-nyi tulajdonrésze az önálló cégbe szervezett egykori memóriagyártó részlegben.

A tranzakció szakértők szerint azonban még a felek megegyezése esetén sem biztos, hogy simán létrejöhet, az utóbbi időszakban legalábbis több, az IT-iparágon belüli megaüzletet is tüzetes vizsgálat alá vettek, vagy éppen megakadályoztak a versenyhatóságok. Utóbbira példa a Qualcomm és az NXP egyesülésének kudarca, de jelenleg az Nvidia és az ARM tavaly bejelentett, 40 milliárd dollár értékű megaüzletére sem mondtak mindenhol áment a hatóságok.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.