:

Szerző: HIRDETÉS

2021. szeptember 7. 11:42

Ilyen belülről a GRC platformfejlesztés

Kik fejlesztik a Diligent piacvezető vállalatirányítást, kockázatkezelést és megfelelőséget támogató GRC szoftverét? Milyen technológiákat és módszereket használnak, hogyan zajlik a fejlesztői munka? Mitől szoftver architekt a szoftver architekt? A közelmúltban elindult Diligent Engineering Tech Blog és az All Things Tech Podcast ad válaszokat ezekre a kérdésekre.

A Diligent a világ legnagyobb GRC-szoftver fejlesztője és értékesítője, amely világszerte 25 ezer szervezet több mint egy millió felhasználója számára biztosít értékes szolgáltatásokat. A Diligent Modern Governance platformját használja az 1000 legnagyobb amerikai nagyvállalat (Fortune 1000) több mint a fele, a londoni értéktőzsdén jegyzett vállalatok 70 százaléka. E cégek igényei alapvetően határozzák meg a fejlesztők munkáját, hiszen ezek a magas szintű felhasználói igények tükröződnek vissza a termékcsomag felépítésében és szolgáltatásaiban: többek között adatelemzés, hírnév monitoring, prediktív elemzések és üzleti kimutatások, virtuális adattárak, integrált entitás kezelés. 

A június óta a budapesti Globális Termék Innovációs Központban dolgozó szoftver architect-ek is felelősek azért, hogy az említett innovatív megoldások egységes felhasználói élményt és biztonságos kommunikációs csatornákat biztosítsanak a Diligent elsődleges célcsoportjának, a vállalatok felsővezetőinek. Ez a kihívás teszi a szoftverfejlesztők munkáját kimondottan változatossá és izgalmassá a Diligentnél, amelyben egy ideje már magyar szakemberek is részt vesznek.  

szervita_square_building_budapest_hu_s
A Diligent új Globális Termék Innovációs Központja Budapesten

A szoftver architektúra tervezés óriási fejlődésen ment keresztül az utóbbi időben a cégen belül, ám az ennek irányairól szóló diskurzusba kívülállókat eddig kevésbé vontak be, az erről szóló párbeszédnek nem volt saját fóruma, ahol az érintettek megoszthatták volna a véleményüket. Így jött az ötlet, hogy indítsanak egy technológiai fókuszú blogot és podcast csatornát. Ennek révén a cégen belül zajló eszmecserét a kívülállók és a szélesebb publikum számára is megnyithatják, amellyel még több szereplőt tudnak bevonni ezekbe a beszélgetésekbe.

A Diligentnél zajló fejlesztői munka sokszínűsége és összetettsége miatt tarthat számot a blog jelentős érdeklődésre a szakmabeliek, de a laikus érdeklődők körében is, akik így megismerhetik, milyen megközelítések léteznek a szoftvertfejlesztés témakörében, és hogyan néz ki mindez a Diligenten belül. Többnyire a fejlesztők mindennapi kihívásai és az azokra adott válaszok szerepelnek a Diligent Engineering Tech Blog témái között, amelyek egytől egyig érdekfeszítőek és a szakmai vitát szolgálják. Jónéhány cikk már budapesti mérnökök tollából született, akik lelkesen vetik bele magukat a más üzleti egységekkel elindult véleménycserébe is. 

A Diligent Engineering Tech Blog multimédia tartalmakat is kínál, például az All Things Tech néven futó podcastot. Ennek egyik legutóbbi adásában épp egy magyar szoftver architekt fedi fel, milyen szakmai viták zajlanak fejlesztők és tervezők (software architect) között a vállalaton belül. A Diligent Engineering Tech Blogon megjelent írásában a szoftver architekt feladatkör változásait járja körül. Mások, például, a tesztszoftver kódolásról, az optimális csapatmunkáról és a rendszertervezés legújabb trendjeiről fejtik ki a véleményüket a blogon.

A Diligent új Globális Termék Innovációs Központja Budapest szívében, a Szervita téren található, ahol a vállalat 300 munkatársat kíván foglalkoztatni. Több mint száz szakember már csatlakozott a csapathoz, de továbbra is keresnek termékmenedzsereket, szoftverfejlesztőket, a minőségbiztosításhoz, kibervédelemhez és infrastruktúra üzemeltetéshez értő szakembereket. 

A Diligent Engineering Tech Blog és az All Things Tech Podcast maga is változik, az azonban bizonyos, hogy az itt kialakuló szakmai viták izgalmas, új utakat tárnak majd fel. A hiteles szakmai háttér, a diskurzusok, az új témafelvetések miatt ezek a fórumok az olvasók és a hallgatók számára gondolatébresztő és tanulságos tartalmakkal tudnak szolgálni és bepillantást engednek a technológiai innováció kulisszatitkaiba.

[A Diligent megbízásából készített, fizetett anyag.]

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 15:28

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.