Szerző: Koi Tamás

2021. augusztus 26. 11:08

Alakul a brit-transzatlanti adatcsere-egyezmény

A brexit utáni időszak transzatlanti gazdasági kapcsolatainak felpörgetését várja az Egyesült Királyság kormánya a nagyobb tengerentúli piacokkal formálódó adatcsere-egyezménytől.

Új adatcsere-egyezményt kíván kötni nagyobb tengerentúli partnereivel, így elsősorban az Egyesült Államokkal, Ausztráliával és Új-Zélanddal valamint Dél-Koreával az Egyesült Királyság - jelentette be a Johnson-kabinet digitális ügyekért felelős minisztere csütörtökön. Az egyezménytől a brexit-utáni éra külgazdasági tevékenységének felpörgetését várja a kormányzat.

A minisztérium közleménye szerint a hasonló adatcsere-egyezmények célja, hogy a határokon át nyúló tevékenységet folytató vállalkozásoknak ne kelljen egyenként jelentős költségekkel járó megfelelőségi intézkedéseket tenniük annak érdekében, hogy brit állampolgárok személyes adatait külföldön kezeljék.

oliverdowden
oliver dowden (fotó: getty images)

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Hasonló célt szolgált az Egyesült Államok és az EU közt létrejött, majd később hatályon kívül helyezett Safe Harbor és Privacy Shield egyezmény is, ám a brexitet követően a britekre már nem vonatkoztak az uniós transzatlanti megállapodások.

Oliver Dowden miniszter az egyezmény kapcsán kijelentette, annak létrehozása együtt jár a brit adatvédelmi törvények aktualizálásával, melyet a "józan ész alapján" kell elvégezni, nem azzal a céllal, hogy a végeredmény egy rutinszerű kattintgatási folyamat legyen - utalt a miniszter burkoltan az EU-ban kötelezően használt sütielhelyezés-hozzájárulási nyilatkozatokra.

A britek és az EU egyébként már korábban megegyeztek, hogy az unióból tavaly év végén kilépett ország és az EU közti adatcsere érdemi változtatások nélkül folytatódhat. A Bizottság idén júniusban zárta le az erről szóló megfelelőségi eljárást, melynek köszönhetően több ezer, Nagy-Britanniában és az EU-ban egyszerre működő vállalkozás lélegezhetett fel.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.

bigscreen

10

Nagyot álmodik képernyőből a Yettel

2024. április 17. 09:58

A cég 5G-s hálózata tulajdonképpen a legjobb az országban, a piaci számokban azonban ez egyelőre kevéssé látszik.