Szerző: Koi Tamás

2021. augusztus 26. 11:08

Alakul a brit-transzatlanti adatcsere-egyezmény

A brexit utáni időszak transzatlanti gazdasági kapcsolatainak felpörgetését várja az Egyesült Királyság kormánya a nagyobb tengerentúli piacokkal formálódó adatcsere-egyezménytől.

Új adatcsere-egyezményt kíván kötni nagyobb tengerentúli partnereivel, így elsősorban az Egyesült Államokkal, Ausztráliával és Új-Zélanddal valamint Dél-Koreával az Egyesült Királyság - jelentette be a Johnson-kabinet digitális ügyekért felelős minisztere csütörtökön. Az egyezménytől a brexit-utáni éra külgazdasági tevékenységének felpörgetését várja a kormányzat.

A minisztérium közleménye szerint a hasonló adatcsere-egyezmények célja, hogy a határokon át nyúló tevékenységet folytató vállalkozásoknak ne kelljen egyenként jelentős költségekkel járó megfelelőségi intézkedéseket tenniük annak érdekében, hogy brit állampolgárok személyes adatait külföldön kezeljék.

oliverdowden
oliver dowden (fotó: getty images)

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x)

Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x) Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

Hasonló célt szolgált az Egyesült Államok és az EU közt létrejött, majd később hatályon kívül helyezett Safe Harbor és Privacy Shield egyezmény is, ám a brexitet követően a britekre már nem vonatkoztak az uniós transzatlanti megállapodások.

Oliver Dowden miniszter az egyezmény kapcsán kijelentette, annak létrehozása együtt jár a brit adatvédelmi törvények aktualizálásával, melyet a "józan ész alapján" kell elvégezni, nem azzal a céllal, hogy a végeredmény egy rutinszerű kattintgatási folyamat legyen - utalt a miniszter burkoltan az EU-ban kötelezően használt sütielhelyezés-hozzájárulási nyilatkozatokra.

A britek és az EU egyébként már korábban megegyeztek, hogy az unióból tavaly év végén kilépett ország és az EU közti adatcsere érdemi változtatások nélkül folytatódhat. A Bizottság idén júniusban zárta le az erről szóló megfelelőségi eljárást, melynek köszönhetően több ezer, Nagy-Britanniában és az EU-ban egyszerre működő vállalkozás lélegezhetett fel.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

feketelista

9

Tovább bombázzák a Honort

2021. október 15. 13:33

Republikánus képviselők szerint a gyártót egyértelműen feketelistára kell tenni.

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 17. 23:37

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, októberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.