Szerző: mz

2000. november 14. 17:31

Új tagokkal bővült az Egyetemközi Távközlési és Informatikai Központ

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és az Eötvös Lóránd Tudományegyetem által 1998-ban alapított Egyetemközi Távközlési és Informatikai Központ (ETIK) a közelmúltban három új taggal gyarapodott. Az Antenna Hungária Rt., a Compaq Computer Magyarország Kft. és az MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutató Intézete belépésével nyolcra nőtt azon szervezetek száma, melyek támogatják a dinamikusan fejlődő infokommunikációs szektor kutatás-fejlesztési, és az ehhez szorosan kapcsolódó oktatási tevékenységét.

At ETIK szakmai célkitűzése olyan nemzetközi színvonalú kutató-fejlesztő munkák folytatása az Internet alapú távközlés és a mobil távközlő rendszerek területén, melyek elősegítik
- az Internet és a nagy sebeségű adatátviteli hálózatok működtetését,
- a harmadik évezred mobil távközlési rendszereinek kifejlesztését és bevezetését, valamint
- különböző kommunikációs technológiák és szolgáltatások (hagyományos távközlés, Internet, vezeték nélküli kommunikációs) integrációját.

Az ETIK - értelemszerűen - olyan kutatásokat támogat, melyek az ipari egyesületi tagok számára valamilyen szempontból fontosak. A kutatási témákból az egyesület sorrendet állít fel, és ennek megfelelően ítéli oda a támogatást. A kutatásokat elsősorban doktoranduszok és az őket segítő diákok végzik. Az egyesület igyekszik az elmélyült, esetleg nem közvetlenül üzleti célokat szolgáló kutatásokat is támogatni, legalábbis erre következtetni némely már futó tervezet címéből, például a hálózati döntési algoritmusok témakörből.

Az egyesület életében eddig eltelt két év alatt 10 téma kapott támogatást, ezek közt szerepel olyan is, melyet eredményessége miatt meghosszabbítottak. Az egyetemköziséget az is jelzi, hogy vannak olyan projektek, melyekben a BME és az ELTE kutatói közösen dolgoznak. Az ETIK kiemelten támogatja a diákok tudományos diákköri tevékenységét, egyéni kutatásait is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról