Szerző: Hlács Ferenc

2021. március 9. 12:58

Továbbad nagyvállalati divízióján a McAfee

A részleget 4 milliárd dollárért veszi meg a Symphony Technology Group.

Eladja nagyvállalati IT biztonsági üzletágát a McAfee, mint a cég bejelentette, a divíziót a Symphony Technology Group vásárolja fel, kereken 4 milliárd dollárért. A felek várakozásai szerint az akvizíció az idei év végéig lezárul, persze ha arra az illetékes szabályozók is áldásukat adják. A nagyvállalati szegmensből való kilépéssel a McAfee teljes egészében a konzumer piacra fókuszál majd, ahol jelenleg is erős jelenlétet tudhat magáénak.

A cég szerint ugyanakkor vállalati részlege is jól teljesített mintegy 30 éves pályafutása során - ahogy kapcsolódó közleményében a McAfee kiemeli, világszerte a Fortune 100 cégek 86 százalékának "megbízható partnere", az üzletág továbbá a 2020-as pénzügyi évben mintegy 1,3 milliárd dolláros adózott eredményt produkált. Ahogy a Venturebeat is írja, a McAfee még egészen a közelmúltban is fejlesztette nagyvállalati részlegét, idén január végén jelentette be felhős Mvision XDR (Extended Detection and Response) szolgáltatását, tavaly nyáron pedig ESM (Enterprise Security Manager) Cloud megoldásával bővítette vállalati kínálatát.

mcafhq

Internetre kötött közművek: elsőre jó ötletnek tűnt (x)

Gyere el Ipar 4.0-val és annak IT-biztonsági aspektusaival foglalkozó foglalkozó meetupunkra.

Internetre kötött közművek: elsőre jó ötletnek tűnt (x) Gyere el Ipar 4.0-val és annak IT-biztonsági aspektusaival foglalkozó foglalkozó meetupunkra.

A felvásárlásból befolyó összegből egymilliárd dollárt a McAfee adósságainak törlesztésére fordít majd, 175 millió dollárt pedig a különböző egyszeri tranzackiós költségekre és egyéb, egyszeri díjakra fizet majd ki. A maradék összeget a cég leányvállalata, a Foundation Technology Worldwide osztja majd el a vállalat tulajdonosai között.

Az felvásárlás lezárultáig változatlanul a McAfee kezeli majd a nagyvállalati üzletágat, miközben a Symphony Technology Grouppal együttműködve megkezdi az átállási terv kidolgozását, mind az üzletágra, mind annak dolgozóira és ügyfeleire vonatkozóan. A divízió az új tulajdonos birtokában a páros szerint új brand alatt működik majd tovább.

A nyári leállás után, szeptember 29-30-án az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról

Hirdetés

AWS és microservice meetupokkal kezdjük az őszt!

2021. szeptember 16. 22:49

A nyári leállás után, szeptember 29-30-án az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.