:

Szerző: HIRDETÉS

2021. február 28. 19:00

Felhő élmény a 4 fal között: beruházás helyett havidíjas szolgáltatás

Használat alapján fizetett informatikai rendszerek a felhő előnyeivel, mégis helyben üzemelő infrastruktúrával. A HPE GreenLake üzleti modelljével a cégek fő tevékenységükre fókuszálhatnak, az IT teljesen az üzleti érdekek szolgálatába áll. Elemzés az Ingram Micro Magyarország támogatásával.

Csak azért fizessen, amit tényleg használ!

Napjainkra már nagyítóval kell keresni olyan cégeket, szervezeteket, amelyek nem élnek a felhőszolgáltatások előnyeivel. Ugyanakkor továbbra sem tűnt el teljesen minden - clouddal kapcsolatos - aggály. Biztonsági és felhasználói élménnyel kapcsolatos kérdések folyamatosan felmerülnek az ügyfelek részéről. Hiába illeszkedett be a felhő a mindennapokba, minden informatikai problémára továbbra sem jelent automatikusan megoldást. A pozitívumok ugyanakkor kihasználhatóvá váltak a helyben telepített IT-infrastruktúrán - megoldást kínálva a szükséges teljesítmény kontra költségcsökkentés problémájára.

Egy ideális világban ugyanis csak akkora rendszerért kell fizetni, amekkorát ténylegesen használ az ügyfél. Emellett nem szükséges három-öt évre előre tervezni, jóslásokba bocsátkozni a vállalat jövőbeli informatikai igényeire vonatkozóan.

Ezt az ideális világot hozta el a HPE GreenLake fogyasztásalapú pénzügyi konstrukciója, melyet hazánkban először - a piacvezető HPE disztribútor, az országban már 22 éve jelen levő, kétszáznál is több gyártó termékét forgalmazó - Ingram Micro Magyarország Kft. kínál a rendszerintegrátorokon keresztül.

A HPE új értékesítési szemléletét támogatja az Ingram Micro disztribútorként – kiegészítve a viszonteladóinak kínált szolgáltatási portfólióját a HPE GreenLake-kel. Emellett oktatással, tervezéssel, vagy akár marketing eszközökkel is hozzájárul a sikerhez.

A HPE modelljének alkalmazásával az ügyfél aktuális igényeire méretezett - ugyanakkor 10-20 százalék, előre betervezett teljesítménytöbblettel bíró - IT-rendszer a megrendelő saját telephelyén áll munkába. Az extra lehetőség ára ráadásul addig meg sem jelenik a kiadási oldalon, amíg nincs rá valóban szükség.

Abban a pillanatban, hogy az ügyfél meghaladja az alapinfrastruktúra lehetőségeit, azonnal és zökkenőmentesen hozzáfér ehhez a tartalékhoz, és a rendszer rugalmasan bővül. Ennek köszönhetően az infrastruktúra pontosan méretezetté válik, ugyanakkor nem kell jelentős befektetéssel kihasználatlanul álló erőforrásokba beruházni.

greenlake

Végtelen tárhely

Sok cégnél okoz problémát a szinte mindig szűkös, kis tárterület. A HPE GreenLake előfizetéses modellje nem csak az induló költségeket spórolja meg az ügyfél számára, hanem rugalmas bővíthetősége révén mindig csak annyit kell fizetnie, amennyit használ – a megegyezett, szerződésben rögzített keretek között.

Gyakorlatilag garantáltan elkerülhető a szabad tárhely elfogyásának üzleti kockázata, az erőforrások növelése pedig felhőszerűen egyszerűvé, lépcsőzetesen fejleszthetővé válik. A kihasználtság folyamatos monitorozása megkönnyíti a bővítési igény előrejelzését és mértékének meghatározását.

Megszűnik a túlméretezett infrastruktúra, hiszen induláskor elegendő csak az aktuális fogyasztáshoz igazítani a leendő IT-rendszert – az említett tartalékkal.

Könnyebbé válik a pénzügyi vezetők helyzete is, mivel jól tervezhető havi kiadással számolhatnak, ahelyett, hogy méretes befektetési költségekről kellene dönteniük. Emellett csökkenthető az informatikával foglalkozókra nehezedő teher, ami hatékonyabbá teszi az IT-csapat, és ezáltal a többi munkavállaló munkáját.

A HPE GreenLake minden cégnek, szervezetnek ajánlható, de különösen ott időszerű a bevezetése, ahol már elérték jelenlegi infrastruktúrájuk határait, ugyanakkor – pénzügyi vagy egyéb okokból - tartózkodnak a nagyobb beruházásoktól. A folyamat kezdeti nagy befektetés nélkül indítható, a döntés pedig gyorsan megtérül, mivel a költségekre szánt összeg felszabadításával a vállalat más tevékenységére fordítható. Az IT fejlesztésre el nem költött tőke jelenértéke pedig jóval nagyobb, amennyiben azt a cég alaptevékenységébe fektetik be.

A fogyasztásalapú konstrukció elsősorban a fejlődő szervezetek számára ideális. A folyamatosan növekedő vállalatok nem tudnak olyan jó becslést adni a jövőben várható erőforrás igényekre, mint amennyire pontosan kiszolgálhatóak a meglévő IT szükségletek a HPE GreenLake révén.

A gépjárművek lízingjéhez hasonló előfizetési modell az igényekhez minden pillanatban alkalmazkodó, költséghatékony és tervezhető infrastruktúrát eredményez. Megvalósítja minden vezető álmát, és óriási beruházásokat igénylő IT helyett az üzleti szükségletekhez és igényekhez igazítja az informatikát.

Érdekli a HPE Greenlake előfizetéses megoldása? Látogasson el weblapunkra!

[Az Ingram Micro Magyarország megbízásából készített, fizetett anyag.]

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 12:09

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.