Szerző: Hlács Ferenc

2020. október 15. 13:30

Piactérrel, integrált appokkal és titkosítással bővít a Zoom

A végpontok közötti titkosítás jövő héten elrajtol, igaz még preview címkével.

Több újdonságot is bejelentett a napokban a Zoom: a vállalat online piacteret hoz létre a platformján rendezett események felfedezéséhez, illetve már a külső alkalmazások integrációját is lehetővé teszi - továbbá a régóta ígért végpontok közötti titkosítás is elrajtol, igaz, egyelőre preview program keretei között.

ONZOOM

A frissen bejelentett, OnZoom névre hallgató piactér a különböző online események "felfedezését és monetizációját" szolgálja, legyen szó fitneszórákról, koncertekről, képzésekről vagy akár stand-up előadásokról. Az OnZoomot a fizetős felhasználók vehetik igénybe, azon keresztül lehetőség nyílik a használt Zoom Meeting licenctől függően akár ezerfős online események meghirdetésére, promotálására, azokra jegyek értékesítésére is.

00:46
 

Introducing OnZoom: A Marketplace for Immersive Experiences

Még több videó

A felhasználók az OnZoom felületén szabadon böngészhetnek a különféle online események között, majd akár bankkártyával, akár PayPallel megválthatják azokra jegyeiket - a platform továbbá a jegyek ajándékozását is lehetővé teszi. Az OnZoom béta címkével az Egyesült Államokban már kipróbálható, jövőre pedig világszerte elérhetővé válik.

ZALKALMAZÁSOK?

A külső appok integrációját Zapps néven indítja el a vállalat: a megoldással az egyes külső szolgáltatások funkciói is igénybe vehetők lesznek a Zoom hívásokban. Az integrált appok, vagy "Zappok" a Zoom fizetős és ingyenes konstrukcióiban egyaránt igénybe vehetők lesznek, azok használatához nem kell majd elhagyni a videomeetingek felületét.

zappsill

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Első körben a Zoom 25 partnerének alkalmazásait integrálja szolgáltatásába, köztük az Atlassian, a Slack és a Dropbox kollaborációs megoldásait, illetve a Coursera és a Kahoot oktatási appjait is - de a felhozatalban a produktivitást segítő, sales, marketing és terméktámogatási eszközök is vannak. Az alkalmazások megjelenített tartalma a videochat közben természetesen megosztható a partnerekkel, illetve maguk az appok is továbbíthatók, amelyet a meeting résztvevői menet közben is telepíthetnek a hatékony kollaborációhoz.

E2E TITKOSÍTÁS - VÉGRE

Az OnZoom és a Zapp platform mellett ugyancsak említést érdemel, hogy a Zoom végre megkezdi a végpontok közötti titkosítás bevezetését platformján. A megoldás jövő héten, egyelőre preview címkével válik elérhetővé, a fizetős és ingyenes fiókok felhasználóinak egyaránt, akik akár 200 fős, végpontok közötti titkosítással védett meetingeket is szervezhetnek.

Az újítással a meetingek titkosítási kulcsai már nem a Zoom felhős háttérrendszerében tárolódnak majd, azokat az online beszélgetések házigazdái generálják és osztják ki a résztvevők között. A Zoom szervereire a kulcsok nem jutnak el, így maga a cég sem tud betekinteni a beszélgetésekbe. A végpontok közötti titkosítással védett meetingekhez való csatlakozáshoz értelemszerűen valamennyi felhasználónak be kell kapcsolnia a funkciót - ha utóbbi aktív, azt a beszélgetésekben egy zöld pajzs logó jelzi.

Az extra védelem némi áldozattal is jár, ahogy blogposztjában a cég kitér rá, a titkosítás bekapcsolásával a Zoom bizonyos funkciói nem lesznek elérhetők, mint az élő átiratok készítése, a Breakout Rooms vagy a meeting felhős rögzítése.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról