Szerző: Hlács Ferenc

2020. augusztus 13. 12:45

A fejlesztők örülhetnek a ChromeOS tatarozásának

A rendszerhez a Google dedikált online fejlesztői felületet és több hasznos új funkcióit is kiad.

Új online felülettel nyúlna a Chrome OS-t használó fejlesztők hóna alá a Google: a cég bejelentette ChromeOS.dev online platformját, ahol egy sor, a fejlesztők mellett dizájnereket, termékmenedzsereket és üzleti vezetőket célzó forrásanyagot, eszközt és bevált gyakorlatot gyűjt össze.

A ChromeOS.dev felületén követhetők a rendszerrel kapcsolatos legfrissebb hírek, bejelentések, műszaki dokumentációk, illetve egy sor népszerű alkalmazáshoz kapcsolódó kódminta is elérhető. A megoldással a Google elsősorban az Android, web és Linux platformokra dolgozó fejlesztőket célozza - az pedig PWA formában is elérhető, így akár offline is használható.

A felülettel párhuzamosan a Chrome OS-t használó fejlesztők több más újdonságot is kapnak, testreszabhatóvá válik például a rendszeren elérhető, egyelőre béta címkés Linux Terminál, amely lapfülekkel, az ismert billentyűkombinációk támogatásával, jobban átlátható beállításokkal, illetve egyedi megjelenítési témákkal egészül ki.

chromeosdev

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

A rendszer továbbá már az Andorid Emulator teljes értékű verzióját is képes futtatni - legalábbis a támogatott Chromebookokon, így megkönnyítve az alkalmazások tesztelését. Ugyancsak nagy segítség lehet a fejlesztőknek, hogy a Chrome OS M81 és újabb verzióin már közvetlenül Chromebookjaikra végezhetik el az alkalmazások deployment feladatait, így nincs szükség fejlesztői módba kapcsolni, vagy USB-n más eszközöket csatlakoztatni a notebookhoz.

Az újítások időszerűek, a vállalat ugyanis az utóbbi hónapokban jelentős ugrást tapasztalt a Chromebookok eladásaiban: az idén márciustól júniusig tartó időszakban 127 százalékkal több eszköz talált gazdára az Egyesült Államokban, mint egy évvel korábban - a teljes notebook eladások eközben "csak" 40 százalékkal emelkedtek éves szinten. A platformmal kapcsolatos további újdonságokért érdemes felkeresni a ChomeOS.dev-et.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról

Vimeo Record

0

Videós üzenetküldőt indít a Vimeo

2020. október 28. 08:46

Az ingyenesen használható vállalati megoldás az elnyúló megbeszéléseket, és hosszas emaileket hivatott kiváltani.