Szerző: Hlács Ferenc

2020. május 18. 12:07

Csoportokba rendezhetők lesznek a megnyitott Chrome-tabok

A héten érkező frissítéssel a stabil verzió felhasználói is rendet tehetnek a lapfülek káoszában.

Már a Chrome-ban is csoportokba rendezhetők a megnyitott lapok, a Google böngészőjének a héten érkező, több lépcsőben kiadott frissítésével teszi elérhetővé a funkciót - akihez pedig még nem jutott el, az a Chrome Beta kiadásában próbálhatja ki azt. A megoldás értelemszerűen azoknak lesz majd a leghasznosabb, akik sok lapot tartanak egyszerre megnyitva, a csoportosítással nekik jóval áttekinthetőbb lehet a böngészés.

chrmtabgroups

Érdekelnek a Scrum Guide újdonságai?

Gyere el május 18-án Scrum Update meetupunkra, és mindent megtudhatsz a változásokról.

Érdekelnek a Scrum Guide újdonságai? Gyere el május 18-án Scrum Update meetupunkra, és mindent megtudhatsz a változásokról.

A funkciót a lapfülekre jobb egérgombbal kattintva lehet használatba venni, a legördülő menüben létrehozott csoportok pedig egyedi névvel, emojival és színkóddal is megkülönböztethetők a taberdő többi részétől, így a különböző projektek, személyes, és munkahelyi tartalmak könnyen elkülöníthetők. Az egyes lapok egy mozdulattal áthúzhatók egyik csoportból a másikba, illetve maguk a csoportok is mozgathatók a felső lapfülsávon. A böngésző bezárásakor a megnyitott lapokhoz hasonlóan a csoportok is menthetők, és visszaállíthatók a következő megnyitáskor.

A Google több hónapja teszteli a megoldást, amely végre a stabil Chrome kiadásba is utat talál. Hasonló funkciót már több más böngészőben is láthattunk, egyebek mellett a Vivaldi és az Opera is kínál csoportosítási lehetőséget a megnyitott lapok számára. A Chrome-ban ugyanakkor egészen idáig külső felektől származó böngészőkiegészítőkre kellett hagyatkozni a lapok átláthatóbb elrendezéséhez. A héten a csoportosítható lapfülek várhatóan a Google Chrome Windows, macOS, Linux és Chrome OS platformokat célzó verzióiban is megjelennek.

Május 18-19-én biztonságos szoftverfejlesztés és Scrum újdonságaira fókuszáló meetupokat rendezünk, 2 nap alatt összesen 10 klassz előadással.

a címlapról