:

Szerző: Hlács Ferenc

2020. július 21. 10:47

Miniappokkal bővít a Snapchat

Külső fejlesztőktől származó, és saját készítésű appok is feltűnnek az app Chat szekciójában.

Új "minialkalmazásokkal" bővít a Snapchat, amelyekkel a felhasználókat igyekszik minél több ideig és minél aktívabban közösségi platformján tartani. A Snap Minis névre hallgató kezdeményezést a cég már egy hónappal ezelőtt bejelentette, az appok éles rajtjára azonban egészen mostanáig várni kellett.

A HTML-ben íródott minialkalmazások az alkalmazás Chat szekciójából férhetők hozzá - első körben négy darab appról van szó, ezek a meditációs alkalmazásáról ismert Headspace szintén a meditációt segítő miniappja, a Flashcards nevű, tanuláshoz szánt kollaborációs minialkalmazás, az ismerősök szórakoztatását, illetve jövőbeli események megtippelését célzó Prediction Master, valamint a Snap által házon belül fejlesztett, Let's Do It névre hallgató miniapp, amely a baráti körökben felmerülő döntéseket segít meghozni.

snapminiapps

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Bár az appon belüli appok "super-appként" is emlegetett koncepciója a nyugati piacokon újdonságnak hathat, ahogy a TechCrunch is kiemeli, a hasonló minialkalmazások az ázsiai piacokon kifejezetten népszerűek - a Tencent nevével fémjelzett WeChat például már több mint egymillió miniappot tömörítő palettával rendelkezik, de Indiában is egy sor hasonló, népszerű megoldás érhető el.

Talán nem véletlen, hogy a Snapchat az ázsiai felhasználók igényeihez akar igazodni, miután az említett Tencentet is legnagyobb befektetői között tudhatja - az ugyanakkor egyelőre nem világos, mennyire nyerik majd el a minialkalmazások a felhasználóbázis nyugati részének tetszését. A chatbe ültetett miniappok koncepciója a nyugati piacokon leginkább Facebook chatbotjaira emlékeztet, ezek ugyanakkor nem arattak osztatlan sikert. Annak potenciális előnyei mindenesetre itt is adottak, a külső fejlesztők új közönséget érhetnek el, a Snapchat pedig hatékonyabban aktivizálhatja felhasználóit - hogy ez a gyakorlatban is így lesz-e, a következő hónapokban kiderül.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 02:37

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.