Szerző: Koi Tamás

2020. június 23. 09:49

Feladta a Twitch elleni küzdelmet a Microsoft

Egy hónap múlva bezárja Mixer nevű, online játékstreaming-szolgáltatását a Microsoft, ezzel lényegében elismerve, hogy a kezdeti lelkesedés dacára nem tudta a pár évvel ezelőtt megvásárolt platformot annyira felfuttatni, hogy ezzel komolyan megingassa a piacvezető Twitch helyzetét.

HIRDETÉS

Bezárja Mixer nevű élő játékstreaming-szolgáltatását a Microsoft, a felhasználókat és partnereket pedig július 22-ét követően a Facebook Gamingre fogja átirányítani - jelentette be a vállalat Xbox játékkonzolokért és kapcsolódó szolgáltatásokért felelős üzletágának első embere hétfőn. A cég ezzel több évnyi küzdelem után végleg feladja a harcot az Amazon tulajdonában lévő, piacvezető platformmal, a Twitch-csel, ráadásul egy olyan időszakban, amikor az élő játékstreamlés eddig soha nem látott népszerűségnek örvendhet.

A Microsoft éppen az élő játékközvetítések virágzásának időszakában, 2016-ban vásárolta fel a Mixer platformot, mely a nézőszámot tekintve már akkor jelentős lemaradással küzdött a már említett Twitch-hez, a YouTube-hoz vagy éppen a Facebook Gaminghoz képest, a hátrányt pedig azóta sem sikerült ledolgoznia a cégnek, hiába nyúlt a mások számára bevált recepthez, és kötött exkluzív megállapodásokat gamer hírességekkel. A Mixer bezárásának időzítése ugyanakkor nem véletlen, a cég ugyanis idén tervezi piacra dobni új generációs Xbox játékkonzol-családját, az Xbox Serires X-et, melyet ütőképes(ebb) szolgáltatásportfólióval kíván kelendőbbé tenni.

microsoft-mixer
a mixer standja a 2018-as e3-on (fotó: ap)

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x)

Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x) Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Ennek a stratégiának a része a Facebookkal kötött mostani megállapodás, mely alighanem azt eredményezheti majd, hogy a Microsoft új platformja, az xCloud játékstreaming szolgáltatás egészen szoros integrációval rendelkezik majd a Facebook Gaminggel. A Microsoftot bevallottan ambiciózus célok vezérlik e téren, így Phil Spencer, az Xbox üzletág első embere egy korábbi interjúban azt közölte, hogy a cég kétmilliárd játékost kíván elérni az xClouddal, ezt a célt pedig nem szolgálta megfelelően a Mixer helyzete, népszerűsége.

A Mixer ugyanakkor a szolgáltatás bezárását követően nem tűnik el nyomtalanul a süllyesztőben, így a Microsoft bizonyos komponenseit átemeli más szolgáltatásokba, így elsősorban az utóbbi hónapokban rendkívül népszerűvé vált online videokonferencia- és meeting platform, a Teams funkcióit és minőségét javítják majd a Mixerben lévő bizonyos komponensek.

Június 23-án a modern fejlesztői környezetek biztonságával foglalkozó ingyenes meetup lesz. Kiderül hogyan kell a biztonságot a cég kultúra részéve tenni, hogyan lehet skálázni mindezt a deploy sebességével együtt, és lesz szó a Docker és Kubernetes biztonságáról is.

a címlapról

Hirdetés

Találkozzunk, idén is lesz SYSADMINDAY!

2021. június 19. 23:42

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú hónapok bezártsága után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.