:

Szerző: Koi Tamás

2020. június 23. 09:49

Feladta a Twitch elleni küzdelmet a Microsoft

Egy hónap múlva bezárja Mixer nevű, online játékstreaming-szolgáltatását a Microsoft, ezzel lényegében elismerve, hogy a kezdeti lelkesedés dacára nem tudta a pár évvel ezelőtt megvásárolt platformot annyira felfuttatni, hogy ezzel komolyan megingassa a piacvezető Twitch helyzetét.

Bezárja Mixer nevű élő játékstreaming-szolgáltatását a Microsoft, a felhasználókat és partnereket pedig július 22-ét követően a Facebook Gamingre fogja átirányítani - jelentette be a vállalat Xbox játékkonzolokért és kapcsolódó szolgáltatásokért felelős üzletágának első embere hétfőn. A cég ezzel több évnyi küzdelem után végleg feladja a harcot az Amazon tulajdonában lévő, piacvezető platformmal, a Twitch-csel, ráadásul egy olyan időszakban, amikor az élő játékstreamlés eddig soha nem látott népszerűségnek örvendhet.

A Microsoft éppen az élő játékközvetítések virágzásának időszakában, 2016-ban vásárolta fel a Mixer platformot, mely a nézőszámot tekintve már akkor jelentős lemaradással küzdött a már említett Twitch-hez, a YouTube-hoz vagy éppen a Facebook Gaminghoz képest, a hátrányt pedig azóta sem sikerült ledolgoznia a cégnek, hiába nyúlt a mások számára bevált recepthez, és kötött exkluzív megállapodásokat gamer hírességekkel. A Mixer bezárásának időzítése ugyanakkor nem véletlen, a cég ugyanis idén tervezi piacra dobni új generációs Xbox játékkonzol-családját, az Xbox Serires X-et, melyet ütőképes(ebb) szolgáltatásportfólióval kíván kelendőbbé tenni.

microsoft-mixer
a mixer standja a 2018-as e3-on (fotó: ap)

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Ennek a stratégiának a része a Facebookkal kötött mostani megállapodás, mely alighanem azt eredményezheti majd, hogy a Microsoft új platformja, az xCloud játékstreaming szolgáltatás egészen szoros integrációval rendelkezik majd a Facebook Gaminggel. A Microsoftot bevallottan ambiciózus célok vezérlik e téren, így Phil Spencer, az Xbox üzletág első embere egy korábbi interjúban azt közölte, hogy a cég kétmilliárd játékost kíván elérni az xClouddal, ezt a célt pedig nem szolgálta megfelelően a Mixer helyzete, népszerűsége.

A Mixer ugyanakkor a szolgáltatás bezárását követően nem tűnik el nyomtalanul a süllyesztőben, így a Microsoft bizonyos komponenseit átemeli más szolgáltatásokba, így elsősorban az utóbbi hónapokban rendkívül népszerűvé vált online videokonferencia- és meeting platform, a Teams funkcióit és minőségét javítják majd a Mixerben lévő bizonyos komponensek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 05:23

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.