Szerző: Hlács Ferenc

2020. június 4. 11:45

Archomályosító funkcióval bővít a Signal

Az újítással megnehezíthető a chatappban megosztott fotókon szereplők beazonosítása.

Új funkcióval bővül a Signal biztonságos chatalkalmazása, az app androidos és iOS-es verzióiban már lehetőség lesz a megosztott fotókon szereplő emberek arcának automatikus elhomályosítására. A vállalat blogposztban jelentette be az újítást, amelyet nem titkoltan az Egyesült Államokban a rendőri erőszak ellen jelenleg is zajló tüntetések hívtak életre - amelyek miatt egyébként a Signal telepített bázisa is ugrásszerűen megnőtt.

A funkció, amelyet a Signal alkalmazásból megnyitott fotóknál elérhető eszköztárban lehet bekapcsolni, automatikusan felismeri az arcokat a fényképeken, és el is homályosítja azokat. A megoldás az androidos és iOS-es platformszintű librarykra támaszkodik az arcfelismeréshez, így a fotókat nem kell potenciális biztonsági kockázatot jelentő külső szolgáltatásba feltölteni a funkció használatához, minden helyben, a készüléken zajlik. A cég szerint ennek hátránya ugyanakkor, hogy miután a bevetett libraryk nem tökéletesek, előfordulhat, hogy a Signal sem minden arcot ismer fel a képeken - ezeket lehetőség van manuálisan is elhomályosítani.

signalblur0

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Noha az újítás megnehezítheti a képeken szereplők azonosítását, teljes körű védelmet nem biztosít, hiszen az arcon túl egy sor egyéb tulajdonság alapján is felismerhetők lehetnek a fényképek alanyai. Ráadásul miután a képek alapvető szerkesztésére eddig is lehetőség volt az appban, az arcok kisatírozása sem jön újdonságként, persze tény, hogy az automatizált megoldás jóval gyorsabb és kényelmesebb lehet, mint egyenként végigfirkálni a fotó szereplőit.

A lépés mindenesetre jelenlegi formájában inkább gesztusértékű a Signal részéről, azzal elköteleződésének ad hangot a tüntetők mellett. A funkció a Signal alkalmazás legújabb androidos és iOS-es verziójával érkezik, amelyek több lépcsőben történő kiadását a cég már megkezdte.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.