Szerző: Hlács Ferenc

2020. június 4. 11:45

Archomályosító funkcióval bővít a Signal

Az újítással megnehezíthető a chatappban megosztott fotókon szereplők beazonosítása.

Új funkcióval bővül a Signal biztonságos chatalkalmazása, az app androidos és iOS-es verzióiban már lehetőség lesz a megosztott fotókon szereplő emberek arcának automatikus elhomályosítására. A vállalat blogposztban jelentette be az újítást, amelyet nem titkoltan az Egyesült Államokban a rendőri erőszak ellen jelenleg is zajló tüntetések hívtak életre - amelyek miatt egyébként a Signal telepített bázisa is ugrásszerűen megnőtt.

A funkció, amelyet a Signal alkalmazásból megnyitott fotóknál elérhető eszköztárban lehet bekapcsolni, automatikusan felismeri az arcokat a fényképeken, és el is homályosítja azokat. A megoldás az androidos és iOS-es platformszintű librarykra támaszkodik az arcfelismeréshez, így a fotókat nem kell potenciális biztonsági kockázatot jelentő külső szolgáltatásba feltölteni a funkció használatához, minden helyben, a készüléken zajlik. A cég szerint ennek hátránya ugyanakkor, hogy miután a bevetett libraryk nem tökéletesek, előfordulhat, hogy a Signal sem minden arcot ismer fel a képeken - ezeket lehetőség van manuálisan is elhomályosítani.

signalblur0

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Noha az újítás megnehezítheti a képeken szereplők azonosítását, teljes körű védelmet nem biztosít, hiszen az arcon túl egy sor egyéb tulajdonság alapján is felismerhetők lehetnek a fényképek alanyai. Ráadásul miután a képek alapvető szerkesztésére eddig is lehetőség volt az appban, az arcok kisatírozása sem jön újdonságként, persze tény, hogy az automatizált megoldás jóval gyorsabb és kényelmesebb lehet, mint egyenként végigfirkálni a fotó szereplőit.

A lépés mindenesetre jelenlegi formájában inkább gesztusértékű a Signal részéről, azzal elköteleződésének ad hangot a tüntetők mellett. A funkció a Signal alkalmazás legújabb androidos és iOS-es verziójával érkezik, amelyek több lépcsőben történő kiadását a cég már megkezdte.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról