Szerző: Koi Tamás

2020. február 25. 13:32

Friss részletek derültek ki az új Xboxról

Tovább folytatja az információk csepegtetését az újgenerációs Xbox Series X játékkonzolról a Microsoft, mely először tavaly decemberben árult el részleteket a hardverről.

A Microsoft először tavaly decemberben árult el hivatalos részleteket arról, hogyan is képzeli el az Xbox játékkonzolok következő generációját, mely Xbox Series X-ként kerülhet a piacra. A vállalat a legfőbb riválissal együtt az új generáció esetén is megmarad az x86-os alapoknál, ugyanakkor minden szempontból feltuningolja a játékgépet, mely így az előző generációval összevetve rendkívül komoly teljesítménynövekedést kínál majd.

Hogy pontosan mennyire komolyat, arról eddig jobbára csak találgatni lehetett, a hivatalos Xbox blogra tegnap kikerült bejegyzés ugyanakkor már néhány konkrétummal is szolgál. Ezek közül is talán a legfontosabb információmorzsa a CPU-GPU páros képességeit érinti, így a Microsoft szerint az AMD Zen 2 és RDNA 2 architektúrára épülő rendszer az Xbox One-hoz képest négyszeres számítási kapacitást ígér, míg a GPU 12 teraflops teljesítményű lesz - ez kétszerese a jelenlegi csúcsot jelentő Xbox One X és több mint nyolcszorosa az Xbox One teljesítményének.

xbox_shortbullets_jpg

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Az új konzol a korábbi hírek alapján hardveres raytracing támogatással, VRS-sel (Variable Rate Shading), és egy "új generációs" SSD-vel érkezik majd, és a Microsoft szerint 4K tartalmakat 60 FPS mellett jelenít majd meg - de a fejlesztőknek a 120 FPS lehetőségét is nyitva hagyja. Az Xbox Series X egyik érdekessége továbbá az új, DLI (Dynamic Latency Input) funkció, amelytől a gyártó rendkívül alacsony késleltetést ígér, a cég egészen odáig megy, hogy az új modell lesz a valaha megjelent legreszponzívabb konzol - technikai részletek azonban egyelőre itt sem ismertek a technológia kapcsán.

A Microsoft az új modell esetében fokozottan épít a visszamenőleges kompatibilitásra, így a cég külön hangsúlyozza, hogy a támogatott játékokból elég lesz csak az egyik változatot megvenni, vagyis aki például megvásárolja egy Xbox One játék licencét, az később, amikor Xbox Series X-et vásárol, minden további nélkül használhatja az új konzolon a szoftvert (Smart Delivery).

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.