:

Szerző: Hlács Ferenc

2019. augusztus 6. 12:24

Tesztkörnyezetet indít a Microsoft az Azure biztonsági rések kiszűrésére

Az Azure Security Lab programban biztonságos körülmények között tesztelhetők a felfedezett biztonsági rések, a kezdeményezéshez a cég vaskos jutalmakat is hozzácsap.

Új biztonsági tesztkörnyezetet hoz létre a Microsoft, amellyel kifejezetten a cloud szolgáltatásainak biztonságát tesztelő kutatókat célozza. A Black Hat 2019 biztonsági konferencián bejelentett Azure Security Lab lényegében egy felhős sandbox, amelyben a szakértők biztonságos körülmények között feszegethetik az Azure védelmének határait.

Az Azure Security Lab a redmondi óriás közleménye szerint a biztonsági kutatóknak szánt, dedikált cloud hostokat tömörít, amelyeken különböző IaaS szolgáltatások elleni támadásokat próbálhatnak ki, az élesben működő rendszerektől és ügyfelektől elszigetelve. A szakértők így nem kell hogy megálljanak a potenciális sebezhetőségek felfedezésénél, de azok kihasználását is megkísérelhetik. Mindezek mellett a programban részt vevő kutatók közvetlenül a Microsoft szakértőivel egyeztethetnek a tesztelt támadások, illetve a felfedezett potenciális sebezhetőségek kapcsán.

mshq

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A résztvevők negyedéves, a vállalat által kijelölt kampányok során tesztelhetik majd az Azure szolgáltatások védelmét, amit a Microsoft különböző jutalmakkal honorál - amelyek nem kevesebb, mint 300 ezer dollárnál tetőznek. Az év során a vállalat ígérete szerint több mint 2 millió dollárt különít el az Azure Security Lab programban potenciálisan kiosztható jutalmakra. Az első meghirdetett kampányok várhatóan a VM-ekre támaszkodó bérlő-izoláció feltörése köré épülnek majd. A vállalat a programot egyelőre korlátozottan teszi csak elérhetővé, a jelentkezéseket a cég kapcsolódó oldalán már le lehet adni.

A vállalat a fentieken túl bug bounty programjának legmagasabb kifizethető jutalmát is tovább emeli, a kritikus Azure-os sebezhetőségekért a biztonsági szakértők így akár már 40 ezer dollárt is besöpörhetnek - ez a korábbi maximális összeg duplája. A Microsoft egyébként az elmúlt 12 hónapban összesen 4,4 millió dollár jutalmat osztott ki a különböző sebezhetőségek felfedezőinek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 06:49

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.