Szerző: HIRDETÉS

2019. július 4. 11:16

IdMatrix NG - a díjnyertes magyar jogosultsagkezelő megoldás

Megjelent a hazai fejlesztésű díjnyertes IdMatrix Identity Governance rendszer legújabb verziója, az IdMatrix NG. A friss termék számos új, hiánypótló funkciót biztosít az állami szervek, nagyvállalatok és vállalatcsoportok számára. A termék nemrégiben kapott nemzetközi díjat, amellyel bekerült az európai TOP10 megoldások közé.

A felhasználói identitások és hozzáférések kezelése kritikus fontosságú egy nagyvállalat optimális működése szempontjából. A dolgozók jogosultságainak napi szintű manuális menedzselése ugyanakkor hatalmas terhet róhat az üzemeltetésre. Az adminisztrációs tevékenységek jelentős időt, IT erőforrásokat igényelnek. A lassabb kiszolgálás nagymértékben hátráltathatja az ügymenetet, miközben a biztonsági követelmények is nehéz maradéktalanul megfelelni, kellő támogatás hiányában pedig a rendszerek auditálhatósága, a szabványoknak történő megfelelés sem biztosított.

A problémára csattanós választ ad az IdMatrix Identity Governance rendszer legújabb verziója, az IdMatrix NG, amely egy jól skálázható, rugalmasan testreszabható megoldás. A jogosultságkezelő egyedi folyamatok és szerepkörök alkalmazásával teszi lehetővé a felhasználói identitások menedzselését és a jogosultságok kezeléshez kapcsolódó hatékonyság és biztonság növelését. A felhasználói életciklushoz illeszkedve támogatja a hozzáférések kezelését és beépített funkciók mentén garantálja az audit-biztos működést.

Az IdMatrix NG verziójának fejlesztése során - alkalmazkodva ügyfeleink igényeihez - a fejlesztők már nem csak a jogosultságkezelő funkciókra fókuszáltak, hanem olyan funkciókkal is kibővítették a terméket, amely lehetővé teszik a központi szolgáltatás platformként történő alkalmazását. Ezzel a megközelítéssel a felhasználó az IdMatrix NG felületén keresztül képes az IT szolgáltatások, eszközök igénylésére, bejelentések megtételére vagy az üzleti folyamatok használatára. Ezzel párhuzamosan termék bevezetési időszükséglete is számottevően csökkentése, illetve használatának egyszerűsítése, amelyhez rengeteg új funkció járul hozzá az IdMatrix NG verziójában.

Az IdM termékek következő generációja

A termék által biztosított több új funkció már az Identity Management és Identity Governance rendszerek következő generációjának képességeit vetíti előre, amely hosszútávon képes kiszolgálni az ügyfelek üzleti és biztonsági igényeit, már akár központi platformként is. Az IdMatrix NG ugyanis széles körű megoldást nyújt.

A termék már nem csak a jogosultságkezelési folyamatokra fókuszál, hanem központi szolgáltatásigénylési funkciókat is biztosít, valamint lehetővé teszi az irodai folyamatok automatizálását is. Az IdMatrix NG rendszer központi szolgáltatás platformként történő működése esetén új opcionális biztonsági modulokkal is kiegészíthető, amely az Innomatrix Services által nyújtani kívánt Security Operation Center szolgáltatással integrálódik. Ez lehetővé teszi az informatikai környezet ellen indított támadások esetén automatizált, vagy jóváhagyástól függő, előre definiált folyamatok indítását az esetlegesen bekövetkező károk megelőzésének, minimalizálásának érdekében.

2:12

IdMatrix IdM animation (English version)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Doloribus consectetur eaque tempore natus obcaecati ratione ipsum.

Még több videó

Az új funkciók sora mellett a megoldás bevezetése is egyszerűbb lett. Az IdMatrix NG teljes mértékben testreszabható, így az egyedi igények megvalósítását akár az ügyfél informatikai területe is elvégezheti a széles körben ismert és alkalmazott leíró nyelvek valamelyikének alkalmazásával, mindezt fejlesztői eszköz használata nélkül, közvetlenül a termék felületén keresztül, az eddiginél lényegesen gyorsabban.

A megoldás a pénzintézetek számára egyedi funkciókat is kínál. A fiókok közötti mozgatások egyszerűsítésére dedikált funkciók kerültek az IdMatrix NG-be, amellyel a felhasználók az eddigieknél gyorsabban és hatékonyabban láthatják el feladataikat. Ezzel párhuzamosan a felhasználói élmény is sokat javult. A fejlesztők a teljes működés optimalizálták, melynek révén a rendszer által biztosított folyamatok jelentős mértékben felgyorsultak. Végül, de nem utolsó sorban a felhasználók véleménye alapján a napi használatot megkönnyítő új funkciókkal is gazdagodott a biztonsági platform:

  • Folyamatban lévő igénylések központi lezárásának lehetősége
  • Folyamatban lévő feladatok átruházásának lehetősége
  • Feladott igénylés szerkesztése különböző szinteken
  • Egyedi riportok kialakítása, illetve ütemezése
  • Manager hierarchia, amennyiben a szervezeti hierarchia nem áll rendelkezésre
  • Automatikus AD csoportok létrehozása az igényelt jogosultságokhoz kapcsolódóan
  • Elektronikus kilépő papír és folyamat biztosítása
  • Fájlszerver menedzsment funkció a mappák és fájlok jogosultságainak kezelésére
  • Testreszabható jóváhagyási folyamatok kialakításának lehetősége az üzleti folyamatok automatizálása érdekében
  • Teljeskörűen paraméterezhető workflow editor a komplex vállalati folyamatok automatizálásához
  • Innomatrix SOC integráció az incidensek, támadások hatékony elhárítására, védelmi folyamatok indítására

IdMatrix a díjnyertes megoldás az európai TOP 10-ben

A 2011-ben született IdMatrix termékcsalád egyedi képességei alapján két kategóriában is elnyerte az Enterprise Security Magazin ajánlását, amellyel a terméket beválasztotta az európai TOP 10 Identity Management megoldásszállítók és a TOP 10 Identity Management megoldásokhoz kapcsolódó bevezetési szolgáltatásokat biztosító vállalatok közé. A készítők szerint ez is azt bizonyítja, hogy a termék képességei, illetve cégük szolgáltatásai nemzetközi viszonylatban is kiemelkedőek. Az elismerés egyik oka, hogy a vadiúj verzió széles körben teszi lehetővé a felhőszolgáltatásokkal történő natív integrációt, új szolgáltatásai jelentős mértékben hozzájárulnak az informatikai biztonság szintjének növeléséhez, valamint a működési hatékonyság javításához.

Az IdMatrix NG további előnye, hogy alacsonyabb költségek mellett kínálja a nagy nemzetközi versenytársak képességeit, amelyhez ráadásul egy nagyjából 40 fős magyarországi support csapat is társul. Az érvényes szoftverkövetéssel rendelkező ügyfelek számára az IdMatrix NG verzióját ingyenes, ellenkező esetben a készítő Innomatrix ingyenes kipróbálási lehetőséget biztosít.

[Az Innomatrix megbízásából készített anyag.]

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról