:

Szerző: Bodnár Ádám

2000. október 30. 13:44

Az AMD bejelentette DDR SDRAM-ot támogató lapkakészletét, az AMD 760-at

Az AMD a mai napon bejelentette a világon elsőként hozzáférhető DDR SDRAM-ot támogató chipkészletet, az AMD 760-at. A cég továbbá bemutatott új Athlon processzorokat is, melyek 266 MHz-es front side bus sebességgel működnek.

Mint ismeretes, a DDR (DoubleData Rate) SDRAM memória a "hagyományos" SDRAM memória elméleti maximális sávszélességének kétszeresét biztoítja az SDRAM-hoz hasonlóan olcsó előállíthatósággal párosítva. Ezzel kiküszöbölhető a számítógépek teljesítményét leginább visszafogó probléma, a szűkös memóriasávszélesség. A világ összes vezető memóriagyártója készít DDR memóriamodulokat, többek között a Micron, a Samsung, az Infineon Technologies, az Elpida, s Hyundai, az IBM, a Mitsubishi és a Toshiba.

Az AMD 760 chipkészlet az AMD 761 northbridge-ből és az AMD 766 southbridge-ből áll. A chipkészlet 200 és 266 MHz front side bus sebességű AMD Athlon és Duron processzorokat támogat, továbbá kezeli a PC1600 és PC2100 DDR memóriákat. Ezen felül lehetőséget nyújt az AGP 4x és az ATA/100 használatára is.

A 266 MHz sebességű front side bus-t használó AMD Athlon processzorok 1,2 GHz, 1,13 GHz és 1 GHz kivitelben kaphatók, áruk ezer darabos rendelés esetén rendre 673, 506 és 385 dollár, respectively, Az AMD 760 chipkészlet ezer darabos rendelés esetén darabonként 39 dollárba kerül.

Az AMD 760 chipkészletre épülő rendszerek már megrendelhetők a micronPC.com-tól és az NEC-től. A szállítások novemberben kezdődnek.

Igyekszünk minnél hamarabb beszerezni egy alaplapot tesztelésre, de addig is olvassátok el a külföldi lapokban megjelent cikkeket:

  • SharkyExtreme
  • Anandtech
  • AMD Zone
  • Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

    a címlapról

    Hirdetés

    Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

    2024. április 26. 09:06

    A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.