Szerző: Hlács Ferenc

2017. szeptember 07. 12:24:00

Visszahozza a hanyattegeret a Logitech

Rétegpiac került a Logitech célkeresztjébe, a vállalat MX Ergo néven hanyattegérrel állt elő.

Már-már kihaltnak vélt koncepciót porol le a Logitech, a vállalat csaknem hét év után először áll elő a hazánkban "hanyattegérként" is emlegetett trackball egérrel. Noha messze nem látni minden irodában hasonló eszközt, a termékkategóriához máig párosul egy nem túl nagy, de annál lelkesebb rajongótábor, amelyet a vállalat új, MX Ergo névre keresztelt egerével ismét növekedésnek indítana.

A gyártótól annak idején többféle kialakításban is láthattunk trackball egereket, a kétkezes, középen elhelyezkedő mutatógolyóval felszerelt modellektől, az inkább a jobbkezeseknek kedvező, hüvelykujjhoz pozicionált golyóval operáló megoldásokig. Az MX Ergo ez utóbbi felépítést támasztja fel: az eszköz külsőre lényegében úgy néz ki, mint ha egy hagyományos egér bal oldalára csaptak volna rá egy golyót. Formatervében egyébként a termék igazodik az MX Master szériától megismert ipari dizájnhoz.

Python everywhere! Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt bárhol és bárki használhatja.

A vezeték nélküli eszköznél a gyártó, a készülék nevének megfelelően törekedett a minél ergonomikusabb kialakításra, az mágneses talapzatot kapott, amelyen egészen 20 fokig állítható az egér dőlésszöge. A hanyattegér a Logitech-től megszokott módon egy sor extra funkcióval is kiegészül, a golyó fölött például egy gombbal változtatható a kurzor sebessége, illetve az eszköz a cég Flow technológiáját is támogatja, így egyszerre több számítógéphez is párosítható, amelyek között akár szövegek, fájlok másolására is lehetőség van vele. Mindezek mellett a személyre szabható gyorsbillentyűk, illetve a vízszintes görgetésre is alkalmas görgő sem maradt le az eszközről.

Az egérrel a vállalat továbbra sem nyergelt át USB-C-re, azt egy mezei microUSB aljzaton keresztül tölthetjük - szerencsére erre nincs túl gyakran szükség, a gyártó szerint a készülék egy feltöltéssel 4 hónapig használható, vészhelyzet esetén pedig egy perc töltés egy teljes munkanapnyi szuflát biztosít az eszköznek.

Az MX Ergo érdekes kezdeményezés a Logitech részéről, kíváncsiak leszünk, hogy a vállalat tud-e ismét akkora szeletet kanyarítani magának a hanyattegerek vékony piacából, hogy a modell megéljen egy esetleges következő generációt, vagy akár többet is. Jelenleg a hasonló termékek kapcsán leginkább a Kensington juthat eszünkbe, amelynek portfóliójában máig elérhető többféle hanyattegér is, a professzionális felhasználóknak, dizájnereknek szánt modellektől az egyszerűbb eszközökig. A Logitech az MX Ergóval az árazást tekintve inkább lő a professzionális szintre, az ugyanis egy árban van a Kensington csúcsmodelljeivel - ez hazánkban bruttó 35 ezer forintot jelent.

a címlapról

bye-bye

5

Átalakul a Nokia menedzsmentje

2020. február 19. 13:44

Megszűnt a műszaki vezérigazgató-helyettesi pozíció, a cég próbál feljönni riválisaira.

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 20. 11:49

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.