Szerző: Hlács Ferenc

2017. április 26. 16:02

Új prezentációs platformot leplezett le a Prezi

Az eddiginél rugalmasabb, jól skálázható prezentációs eszközt mutatott be a Prezi, amellyel a cég az előadások teljes életciklusát végigkísérné, az elkészítéstől a bemutatás utáni megosztásokig.

Új prezentációkészítő platformmal rukkolt elő a hazai Prezi csapata, Prezi Next néven. Az eszköz egyik legnagyobb erőssége a cég szerint a jó skálázhatóság: az új terméket ugyanúgy szánják egyéni felhasználásra, mint nagyvállalati célokra. Ahogy a vállalat fogalmaz, a Prezi Next az első olyan platform, amely a prezentációk "teljes életciklusát" végigkíséri, kezdve az elkészítéssel, majd folytatva az előadással és végül az elemzéssel lezárva.

A cég az első ilyen fázis tehát az előadás megrajzolása, ehhez az eszköz mintegy száz, előre elkészített prezentációmintát is ad, amelyeket a felhasználók testreszabhatnak, de igény szerint tiszta lappal is kezdhető a munka. A szerkesztőfelület is egyszerűbb, rugalmasabb lett az eredeti termékhez képest, a tartalom megfelelő elrendezésében a"Smart Structures" nevű új funkció hivatott segíteni, ezzel az előadás egyes pontjai az adott igényeknek megfelelően egyszerűen kibonthatók vagy épp összecsukhatók.

01:21
 

Introducing Prezi Next

Még több videó

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A megoldással az előadások nem kell, hogy lineárisak legyenek, az előadó a különböző témák között szabadon mozoghat, és akár menet közben is alakíthatja az előadást - a Prezi a módszert "konverzációs előadásként" emlegeti. A koncepció különösen akkor jöhet jól, ha ugyanazt a prezentációt több, eltérő hátterű közönségnek is elő kell adni, ezzel a módszerrel ugyanis tetszés szerint hangsúlyozhatók ki vagy épp foghatók vissza egy-egy téma különböző aspektusai. A prezentációk természetesen nem csak PC-ről, de iOS-es vagy androidos készülékekről is bemutathatók.

Végül de nem utolsó sorban a Prezi Next platformba a prezentációanalitika is utat talált, igaz ehhez már a prémium csomag megvásárlására lesz szükség. Ezzel a funkcióval követhető, hogy a nézők hogyan pörgetik végig az adott előadást, annak melyik oldalán mennyi időt töltenek, illetve hogy egyáltalán végignézik-e azt. Az elemzéssel hasznos tanulságok szűrhetők le még az éles előadás előtt, a prezi pedig ennek megfelelően csiszolgatható - de persze annak utóélete is követhető, beleértve a későbbi megtekintéseket, illetve megosztásokat.

A termék alapcsomagja havi 7 euróért vehető igénybe, noha itt le kell mondani olyan funkciókról, mint az előadói jegyzetek, a PDF exportálás vagy az analitika. A Plus csomag már 19 eurót kóstál havonta, itt már jelentősen szélesebb a funkciópaletta, az említett lehetőségek mellett többek között videótárhellyel és offline hozzáféréssel is kiegészül. Az analitikai funkciókért a legnagyobb, Premium csomagot kell megvenni, havi 59 eurós áron. Mindhárom pakk ingyenesen kipróbálható, illetve a cég csoportos konstrukciókat is kínál, ezek árazásának részleteiért érdemes felkeresni a Prezi kapcsolódó weboldalát.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról