Szerző: Hlács Ferenc

2016. augusztus 22. 15:45

Óradíjas rendszerben is használható az Amazon Workspaces

Már igény szerint akár megkezdett óránként is számláz az Amazon Workspaces szolgáltatása. Az új rendszerrel a vállalat a rövidebb projekteken vagy részmunkaidős alkalmazottakkal dolgozó cégeknek kedvezne.

Új konstrukcióban is elérhetővé teszi virtuális desktop szolgáltatását az Amazon, a Workspaces mostantól óradíjas formában is igénybe vehető. Az AWS felhőjében futó, biztonságos online asztali környezetet biztosító szolgáltatásba frissen érkező újítás elsősorban azoknak a rövidebb projektekkel dolgozó vállalatoknak jöhet jól, amelyeknek több, részmunkaidőben dolgozó, esetleg sokat utazó alkalmazottja van, tehát akiknek rövid munkaidejük miatt nem érné meg havidíjas rendszerben előfizetni a felhős desktop szolgáltatásra.

A frissen indított, megkezdett órákat számláló díjszabás AutoStop néven rajtol - szemben a havonta számlázó AlwayOnnal - ezt a konstrukciót választva pedig a szolgáltatás bejelentkezéskor egyből elindítja a díjszámlálót, amely nevéhez méltóan automatikusan leállít, ha a felhasználó egy adott időtartamnál hosszabb időre jelentkezik ki. Hogy a számláló mennyi idő után álljon le, azt az ügyfél manuálisan állíthatja be, a legrövidebb várakozási idő egy óra, a leghosszabb pedig két nap.

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x)

Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x) Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

Fontos említeni, hogy egy kisebb havidíjjal az óránkénti díjszabás esetén is számolni kell, ez az Amazon szerint az "infrastruktúrafenntartásra" elkülönített összeg. A pontos havidíjak az Amazon hasonló online szolgáltatásainál hagyományosan területenként változnak, és az óradíjaknál sincs ez máshogy: az európai régióban az alaphardvert, azaz egy vCPU-t, 2 gigabájt RAM-ot és 10 gigabájt felhasználói tárhelyet használó Value virtuális desktop 8 dollár fix havidíjért, illetve megkezdett óránként 23 centért vehető igénybe. Ehhez képest ugyanennek a konfigurációnak a hagyományos havidíja 27 dollár. A legizmosabb, Performance csomag már havi 13 dollár fix díj és 61 centes óránkénti ár ellenében használható - havidíjas rendszerben 64 dollárt kell kicsengetni érte. A költségek persze saját licencek használatával néhány dollárral csökkenthetők, sőt a szolgáltatás adminisztrátorai azt is beállíthatják, hogy a Workspaces automatikusan váltson havidíjas konstrukcióra, ha az óránkénti számlázás meghaladná a havidíj összegét.

De nem az új díjazási konstrukció az egyetlen újítás a Workspaces háza táján: az Amazon a felhasználói visszajelzésekre hallgatva az egyes virtuális desktopok gyökérkönyvtárának méretét 80 gigabájtra növelte, így jóval több alkalmazás telepítésére van lehetőség. A megnövekedett tárterületet a jelenleg aktív virtuális desktoppal rendelkezők is igénybe vehetik, nekik a virtuális gép felelős adminisztrátorával kell felvenni a kapcsolatot, aki adatvesztés nélkül áthúzza az adott környezetet a felhizlalt tárhely fölé. A Workspaces új funkciói már igénybe vehetők, az érdeklődők azokról a vállalat weboldalán tájékozódhatnak.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

feketelista

9

Tovább bombázzák a Honort

2021. október 15. 13:33

Republikánus képviselők szerint a gyártót egyértelműen feketelistára kell tenni.

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 18. 01:17

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, októberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.