:

Szerző: Voith Hunor

2015. április 13. 14:38

HWSW free!: kezdődik idei meetup-sorozatunk

Idén is izgalmas témákat és technológiákat fognak boncolgatni ingyenes meetup-sorozatunk előadói. A rendezvények új néven, de a megszokott helyszínen és változatlanul kiváló szakemberek előadásaival várnak mindenkit, aki hasonló érdeklődésűek körében töltene néhány hasznos órát – sörözve szakmázva. Három jegyet is kisorsolunk a májusi Ethical Hacking konferenciára!

HWSW free! néven, de a megszokott igényességgel folytatjuk tovább idén is ingyenes meetup-sorozatunkat. Helyszínnek tavaly remekül bevált az AnKERT (1061 Paulay Ede utca 33.), így ezen nem változtattunk, ahogy azon sem, hogy csak a hazai IT-szakma legjobbjait hívjuk el előadónak. Természetesen – ahogy korábban is – az előadások után senkit sem fogunk elzavarni, sőt: reméljük, hogy egy (vagy több) korsó sörre és egy kötetlen beszélgetésre minél többen maradnak. Három szerencsés a májusi 8-i Ethical Hacking konferenciára is jegyet nyerhet, a sorsolást az előadások után fogjuk megejteni.

Az idei első meetup központi témája a biztonság lesz. Tudjuk, hogy ez a téma kevesek szíve csücske, ugyanakkor viszont megkerülhetetlen, és bőven akadnak olyan aspektusai, melyekkel érdemes akár érdekesség szintjén, gondolatébresztőnek vagy vitaindítónak is foglalkozni. A rövid megnyitót követően elsőként Kiss Márton, a hazai OpenStack szcéna egyik oszlopos figurája beszél az OpenStack mint infrastruktúra-szolgáltatás és a Cloud Foundry platform integráció üzemeltetői és fejlesztői oldalról. Márton a kezdetektől követi a platform fejlődését, a régióban elsőként alapította meg a hazai OpenStack felhasználói csoportot, és az Openstack CEE Day társszervezőjeként egy világszínvonalú felhő tematikával foglalkozó nemzetközi konferenciát is hozott Budapestre.

A második előadást Veres-Szentkirályi András jegyzi, akinek a Silent Signal és a Független Magyar Tudás-központ alapító tagjaként fő érdeklődési területe a „klasszikus” hackelés, azaz rendszerek jóindulatú felfedezése. Rendszeresen előad magyar IT biztonsági konferenciákon, OSCP és GWAPT minősítésekkel rendelkezik. András a vélt kontra valós veszélyek témakörét fogja körbejárni – azaz azt, hogy manapság, amikor rengeteg forrásból ömlik az információ, mi számít tényleges fenyegetésnek és mi szenzációkeltésnek.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A VoIP-kommunikáció hosszú évek óta a nagyvállalati környezet meghatározó eleme. Az új technológiák, mint a böngészős implementációt hozó WebRTC új szintet hoznak a céges együttműködésben. Pusztai Péter, a Unify rendszermérnöke, aki a hazai Siemens Enterprise Communications (később Unify) csapat tagjaként évtizedes tapasztalattal rendelkezik a VoIP technológiák fejlesztésében, arról fog beszélni, hogy mit érdemes tudnia a WebRTC-ről és annak hálózati tűzfalas vonatkozásairól egy biztonsági vagy hálózati szakembernek.

Áprilisi meetupunkat Madarassy Zoltán fogja zárni, aki a megkezdett VoIP vonalat fogja tovább vinni, és a VoIP rendszereket célzó népszerűbb támadási vektorok ismertetésével fog mankót nyújtani a jelen lévő üzemeltetőknek.

Kapunyitás délután 5-kor, az előadások pedig újfent 6-kor kezdődnek, de ettől függetlenül bármikor lehet csatlakozni, ahogy időtök engedi. Bár a rendezvény ingyenes, a regisztráció kötelező, ezt a meetup honlapján teheted meg. Kérjük, tiszteld meg a közösséget azzal, hogy csak akkor regisztrálsz, ha biztosan el tudsz jönni! Az AnKERT befogadóképessége limitált, így ha nem jössz el, egy olyan embertől veszed el a lehetőséget, aki valóban ott lenne. Az előadások anyagai az eseményt követő napokban felkerülnek az oldalra, így érdemes lesz ezért még visszatérni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 22:39

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.