Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

HWSW free!: kezdődik idei meetup-sorozatunk

Voith Hunor, 2015. április 13. 14:38
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Idén is izgalmas témákat és technológiákat fognak boncolgatni ingyenes meetup-sorozatunk előadói. A rendezvények új néven, de a megszokott helyszínen és változatlanul kiváló szakemberek előadásaival várnak mindenkit, aki hasonló érdeklődésűek körében töltene néhány hasznos órát – sörözve szakmázva. Három jegyet is kisorsolunk a májusi Ethical Hacking konferenciára!

hirdetés

HWSW free! néven, de a megszokott igényességgel folytatjuk tovább idén is ingyenes meetup-sorozatunkat. Helyszínnek tavaly remekül bevált az AnKERT (1061 Paulay Ede utca 33.), így ezen nem változtattunk, ahogy azon sem, hogy csak a hazai IT-szakma legjobbjait hívjuk el előadónak. Természetesen – ahogy korábban is – az előadások után senkit sem fogunk elzavarni, sőt: reméljük, hogy egy (vagy több) korsó sörre és egy kötetlen beszélgetésre minél többen maradnak. Három szerencsés a májusi 8-i Ethical Hacking konferenciára is jegyet nyerhet, a sorsolást az előadások után fogjuk megejteni.

Az idei első meetup központi témája a biztonság lesz. Tudjuk, hogy ez a téma kevesek szíve csücske, ugyanakkor viszont megkerülhetetlen, és bőven akadnak olyan aspektusai, melyekkel érdemes akár érdekesség szintjén, gondolatébresztőnek vagy vitaindítónak is foglalkozni. A rövid megnyitót követően elsőként Kiss Márton, a hazai OpenStack szcéna egyik oszlopos figurája beszél az OpenStack mint infrastruktúra-szolgáltatás és a Cloud Foundry platform integráció üzemeltetői és fejlesztői oldalról. Márton a kezdetektől követi a platform fejlődését, a régióban elsőként alapította meg a hazai OpenStack felhasználói csoportot, és az Openstack CEE Day társszervezőjeként egy világszínvonalú felhő tematikával foglalkozó nemzetközi konferenciát is hozott Budapestre.

A második előadást Veres-Szentkirályi András jegyzi, akinek a Silent Signal és a Független Magyar Tudás-központ alapító tagjaként fő érdeklődési területe a „klasszikus” hackelés, azaz rendszerek jóindulatú felfedezése. Rendszeresen előad magyar IT biztonsági konferenciákon, OSCP és GWAPT minősítésekkel rendelkezik. András a vélt kontra valós veszélyek témakörét fogja körbejárni – azaz azt, hogy manapság, amikor rengeteg forrásból ömlik az információ, mi számít tényleges fenyegetésnek és mi szenzációkeltésnek.

A VoIP-kommunikáció hosszú évek óta a nagyvállalati környezet meghatározó eleme. Az új technológiák, mint a böngészős implementációt hozó WebRTC új szintet hoznak a céges együttműködésben. Pusztai Péter, a Unify rendszermérnöke, aki a hazai Siemens Enterprise Communications (később Unify) csapat tagjaként évtizedes tapasztalattal rendelkezik a VoIP technológiák fejlesztésében, arról fog beszélni, hogy mit érdemes tudnia a WebRTC-ről és annak hálózati tűzfalas vonatkozásairól egy biztonsági vagy hálózati szakembernek.

Áprilisi meetupunkat Madarassy Zoltán fogja zárni, aki a megkezdett VoIP vonalat fogja tovább vinni, és a VoIP rendszereket célzó népszerűbb támadási vektorok ismertetésével fog mankót nyújtani a jelen lévő üzemeltetőknek.

Kapunyitás délután 5-kor, az előadások pedig újfent 6-kor kezdődnek, de ettől függetlenül bármikor lehet csatlakozni, ahogy időtök engedi. Bár a rendezvény ingyenes, a regisztráció kötelező, ezt a meetup honlapján teheted meg. Kérjük, tiszteld meg a közösséget azzal, hogy csak akkor regisztrálsz, ha biztosan el tudsz jönni! Az AnKERT befogadóképessége limitált, így ha nem jössz el, egy olyan embertől veszed el a lehetőséget, aki valóban ott lenne. Az előadások anyagai az eseményt követő napokban felkerülnek az oldalra, így érdemes lesz ezért még visszatérni.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.