Szerző: Gálffy Csaba

2014. szeptember 11. 10:30

Egekbe emelné a Lumia brandet a Microsoft

Egységesíti az egymást részben átfedő márkákat a Microsoft - állítják a kiszivárgó dokumentumok, fokozatosan eltűnhet a Nokia és a Windows Phone, helyettük a Lumia és a központi Windows márka kerül előtérbe. Stratégiai döntés, logikus irány.

HIRDETÉS

Rövid úton letisztítja mobilos operációs rendszerének márkáját a Microsoft, már a hamarosan induló karácsonyi szezonra a Lumia-Windows párosra fókuszálhat - sugallják a cégtől kikerült belsős dokumentumok a ZDnet információi szerint. Ezek tanúsága szerint a több, egymást átfedő márka közül a kommunikációjában a cég visszalépteti a Nokia és a Windows Phone brandeket, helyettük előtérbe kerül a Lumia és a Windows (kiegészítés nélkül). A Lumia várhatóan a Microsoft által gyártott telefonok gyűjtőbrandje lesz, a Windows pedig általában az operációs rendszerek (telefon-tablet-PC) ernyőjévé válik.

Az értesülés egybevág a korábban kijutott más pletykákkal és a cég korábbi lépéseivel is. A Nokia fokozatos kivezetése a kommunikációból érthető, a korábbi értesülések szerint a Microsoft határozott időre licencelte a finn cég márkanevét, az már a felvásárláskor tiszta volt, hogy a Nokia név a telefonokról idővel el fog tűnni. Helyette a Microsoft Lumia márka jöhet, ez utóbbit a telefongyártó üzletággal vásárolta meg a szoftverház, és akár már a karácsonyi szezonban is ez a brand lehet a Microsoft marketingjének fókuszában (a saját telefonokat illetően).

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x)

Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x) Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

A szoftveres platformot Windows Phone helyett pedig az általános Windows brand képviseli majd. Az egységes Windows márka a cég termékstratégiájának fényében teljesen értelmet nyer. A Windows Phone és az asztali-tabletes Windows ugyanis gyors ütemben konvergál, mind a műszaki alapokat tekintve, mind fejlesztői szempontból, így logikus, hogy ezeket ne külön márkák alá válassza szét a cég. Az átmárkázás kulcseleme, hogy a Windows a jövőben már nem elsősorban a Win32-es API-t jelenti, hanem az újabb, Metro felületet és a WinRT API által alkotott egységes felületet, közös alkalmazásbolttal, közös fejlesztői eszköztárral.

00:31
 

NOKIA LUMIA 930: It's everything you need

Még több videó

Windows - egy élmény mindenhez?

A brandek újraszabása már korábban elindult, a HTC One Windows Phone-t futtató változata például "HTC One (M8) For Windows" néven fut, a Phone szó teljesen kimaradt az elnevezésből. Ugyanígy a Lumia 930 brit kampányanyagaiban is egyszerűen Windows-ként hivatkoznak a telefon operációs rendszerére, a Windows Phone név már nem tűnik fel ezekben.

Június 23-án a modern fejlesztői környezetek biztonságával foglalkozó ingyenes meetup lesz. Kiderül hogyan kell a biztonságot a cég kultúra részéve tenni, hogyan lehet skálázni mindezt a deploy sebességével együtt, és lesz szó a Docker és Kubernetes biztonságáról is.

a címlapról

Hirdetés

Találkozzunk, idén is lesz SYSADMINDAY!

2021. június 21. 00:21

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú hónapok bezártsága után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.