:

Szerző: Gálffy Csaba

2014. szeptember 10. 11:06

Szeptemberi rendezvényeink: fókuszban az Android

Fontos ráncfelvarrást kap idén ősszel a világ legnépszerűbb operációs rendszere, az Android. A HWSW fejlesztői képzéssel és közösségi rendezvénnyel is készül.

A tavaszi, üzemeltetői fókuszú App!free összejövetelek zajos sikert arattak, így nem is volt kérdés, hogy a formátumot a nyár után tovább folytatjuk, ezúttal fejlesztői fókusszal. Az első őszi rendezvényen, szeptember 18-án az Androidra fókuszálunk, sorba vesszük az ősszel esedékes új kiadás, az Android L újdonságait, a felülettől az API-változásokig és a megjelenő új lehetőségekig.

App!free: Android

Az App!free események követik a tavaszi estjeink forgatókönyvét: 18 órakor indulnak az előadások, majd beszélgetős-vitatkozós-sörözős rendezvénnyé alakulunk. A helyszínt már teszteltük, az AnKERT kiválóan működött tavasszal, reméljük, a nyárutóhoz is talál majd. Az előadások rövidek lesznek, de később el lehet kapni egy-két mondatra az előadókat, ha megvitatnánk a mondanivalót.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A szeptember 18-i eseményen tehát az Android lesz a fókusz. Először Ekler doktor, a BME elit oktató-fejlesztő alakulatának tagja pörgeti végig a Android L újdonságait fejlesztői szemmel, majd a Distinction képviseletében Kolozsvári Zoltán meséli el, hogy az új Material Design UI-nyelv hogyan befolyásolta a Cocktail Flow alkalmazás újrarajzolását. A Barion innovatív fizetési rendszer, azonban nem csak a pénzügyekben hoznak újat a srácok: a rendszer alapja egy Bluetooth-alapú helymeghatározó rendszer, az iBeacon, amely az iOS után már az új Androidban is támogatásra lelt - Plézer Viktor István az implementáció útvesztőiről és az érdekes új lehetőségekről beszél majd. A sort a TestJockey CTO-ja, Bányai Zsolt zárja, aki a tesztappok disztribúciójának platformfüggetlenül problémás voltáról beszél majd (és persze mellékesen a megoldási lehetőségeket is felvillantja).

A program és részletes információk az új App!-oldalunkon érhetőek el.

App!képzés: Android

Az operációs rendszer frissítése jó apropó a népszerű androidos képzésünk újraindítására is. Az ősszel kezdődő tanfolyam kifejezetten kezdőknek (és újrakezdőknek) szól, vagyis a legelső lépésektől átveszi az androidos fejlesztés alapjait, de haladók, vagy platformot váltók számára is jó kiindulási alap lehet. A 40 órás, elképesztő ismeretanyagot átölelő képzést a korábbi hallgatóink körében roppant népszerű Ekler Péter tartja, több neves vendégelőadó társaságában.

A képzést a hallgatók most sem csak a helyszínen, hanem élő közvetítéssel az interneten is követhetik, illetve később is vissza is nézhetik az előadások tartalmát. A videók mellé természetesen az előadások anyagai és a munkakód is elérhető minden jelentkező számára.

További részletek és jelentkezés az App! gyűjtőoldalról.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 05:00

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.