Szerző: Hlács Ferenc

2014. szeptember 03. 10:34:00

Olcsó táblagép meglepően jó kijelzővel a Lenovótól

Új nyolchüvelykes középkategóriás táblagéppel állt elő a Lenovo. A Tab S8 névre hallgató eszköz meglepően jó kijelzőt és tisztességes hardvert vonultat fel elérhető áron, egyetlen Achilles-sarka a kis méretű belső tárhely, és a bővíthetőség hiánya lehet. A készülék a következő hónapban válik elérhetővé.

Nem teketóriázott sokat a Lenovo, a vállalat az idei berlini IFA kiállításon már le is leplezte első anrdoidos készülékét, a Tab S8 táblagépet. Az erős középkategóriás hardverrel felszerelt tablet már a következő hetekben a boltokba kerül, meglepően alacsonyan megszabott ára pedig sokak számára vonzóvá teheti.

Az eszköz nevének megfelelően 8 hüvelykes, 16:10-es képarányú IPS kijelzőt kapott, 1920x1200 pixeles felbontással, azaz körülbelül 283 PPI-s pixelsűrűséggel. A Lenovo termékpalettájában eddig főleg az okostelefonokra volt jellemző az Intel processzor, ami most úgy néz ki megváltozik, a készüléket a Bay Trail platform, pontosabban egy négymagos, 1,86 gigahertzen ketyegő Intel Atom Z3745 chip hajtja, 2 gigabájt RAM-mal kiegészítve. A belső tárhely mérete 16 gigabájt ami microSD-kártyahely híján könnyen kevésnek bizonyulhat, ráadásul nagyobb tárterülettel felszerelt modell előreláthatólag nem is lesz kapható.

Python everywhere! Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt bárhol és bárki használhatja.

A hátoldali kamera 8, az előlapi pedig 1,6 megapixel felbontású, elöl találjuk továbbá a hangszórókat is, ami filmnézéshez kifejezetten előnyös - ezért is kár a kis tárterületért, hiszen elriaszthatja azokat a vásárlókat, akik elsősorban filmezésre, illetve médiafogyasztásra keresnek tabletet. A Tab S8 akkumulátora 4290 mAh kapacitású a kütyü továbbá 3G, illetve LTE-képes verzióban is kapható lesz az (b/g/n szabványt támogató) Wi-Fi-s modell mellett.

A Lenovo legújabb táblagépének fizikai paramétereit illetően nincs oka szégyenkezni, miután 299 grammot nyom, és vastagsága is mindössze 7,9 milliméter, azaz majdnem olyan vékony, mint az Apple iPad Mini 2. A néhány plusz tizedmilliméterért azonban az ár bőségesen kárpótol, hiszen az Android 4.4 rendszerrel a fedélzetén érkező Wi-Fi-s Tab S8 199 dollárért kerül a boltokba. A szerény belső tárhely és a bővíthetőség hiánya sokaknál fájó pont lehet, ezért az összegért ugyanakkor a nagy felbontású kijelző és az erős középkategóriás hardver kifejezetten jó üzletnek tűnik - hogy pontosan mennyire, a következő hónap során derül ki, mikor a tablet elérhetővé válik. A készülék több színben, fekete, kék, sárga és fehér kivitelben is kapható lesz, régiótól függően.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 22. 22:00

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.