Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

A Lenovótól jön a belépő szintű EMC VNX

Bodnár Ádám, 2014. szeptember 01. 15:17
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Lenovo és az EMC vegyesvállalata, az Iomegából LenovoEMC-vé vált cég bemutatta új tárolóját, a VNX 5150-et, amelyet elsősorban kis- és középvállalatok infrastruktúrájába szán, afféle mindenesnek.

Az EMC tavaly ősszel frissítette a VNX-sorozatot, az 5200-as modellnek kiosztva a belépő szintű tároló címet. Az EMC és a Lenovo vegyesvállalata most lefelé bővítette a családot, megjött a VNX 5150.

2013 nyarán változott LenovoEMC-vé az Iomega, az elsősorban otthoni és kisvállalati tárolókat fejlesztő szervezet, amely 2008-ban sok évnyi vegetálás után olvadt be a világ legnagyobb tárológyártó vállalatába. A LenovoEMC most bemutatta új kisvállalati tárolóját, a VNX 5150 modellt, amely az EMC VNX-ei alá kerül a palettára.

A tároló 2,5" vagy 3,5" meghajtókat fogad, amelyek lehetnek merevlemezek vagy SSD-k egyaránt - a maximális kapacitás 360 terabájt. Az eszköz támogatja az EMC-féle FAST (Fully Automated Storage Tiering) technológiát, amely révén a leggyakrabban használt adatok kerülnek a legnagyobb teljesítményű meghajtókra. A tárolórétegezés lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy anélkül érjenek el látványosan nagyobb teljesítményt, hogy a tároló teljes kapacitását SSD-kből állítanák össze. A ritkábban elért, "öregebb" adatok olcsóbb, lassú diszkeken pihennek.

Az 5150 minden kritikus alkatrésze redundáns, sok komponense pedig szerszám nélkül cserélhető - a vállalat szerint ezzel sokat lehet fogni az üzemeltetési költségeken, egyrészt mivel a cseréket gyorsan végre lehet hajtani, másrészt nem szükséges egy képzett mérnököt a helyszínre küldeni egy ventilátor vagy egy diszk meghibásodása esetén például. Az üzemeltetést az integrált Unisphere felügyeleti eszköz támogatja, amely kényelmes grafikus kezelőfelületet is biztosít az adminoknak a parancssoros interfész mellett.

A VNX5150 induló ára 8500 euró, nagy európai országokban (pl. Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország) már rendelhető, további országokban a negyedik negyedévben vezetik be.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.