Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Elköszön a korábbi Skype-verzióktól a Microsoft

Hlács Ferenc, 2014. június 23. 14:11
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Nyugdíjba küldi a korábbi Skype verziók zömét a Microsoft, beleértve a Windowsra januárban OS X-re pedig februárban megérkezett kiadásokat is. A felhasználóknak érdemes minél előbb frissíteni, mert a nem támogatott verziókkal hamarosan nem tudnak majd bejelentkezni fiókjukba.

Búcsút int a Skype régebbi verzióinak a Microsoft - akik továbbra is használni szeretnék a népszerű videobeszélgetésre is lehetőséget adó VoIP- és chatszolgáltatást kénytelenek lesznek minél hamarabb frissíteni a szoftvert. A döntés azért érdekes, mert az elavultnak ítélt "régi" verziók között, a viszonylag friss, januárban megjelent 6.13-as windowsos változat, és a Macre íródott, februári 6.14 is ott van. Ezek és a korábbi még aktív kiadások a vállalat blogposztja szerint a következő néhány hónapban vonulnak nyugdíjba.

A vállalat a legújabb verziók előnyeként említi, hogy az üzenetküldéshez már nincs szükség rá, hogy a beszélgetőpartner is online legyen, a korábbi beszélgetések teljes egészükben megtekinthetők bármilyen eszközön, továbbá az üzenetek olvasott, illetve olvasatlan állapotára vonatkozó információk is szinkronizálhatók a platformok között. A korábbi verziók a Computerworld értesülései szerint nem csupán a támogatásnak intenek búcsút, azokba a felhasználók egyáltalán nem tudnak majd bejelentkezni, a szolgáltatás igénybe vételéhez frissíteniük kell.

Ez a módszer a Microsoft háza táján ugyanakkor nem teljesen szokatlan, hiszen a Windows 8.1 esetében is hasonlóan járt el. Ott az októberben kijött frissítést a felhasználóknak áprilisig volt idejük telepíteni, a rendszer ezután elvesztette a támogatást. De a Windows 7-es Internet Explorer 11 is így járt, a böngészőhöz tartozó biztonsági frissítéseket azok már nem kapták meg, akik június 10-ig nem telepítették az áprilisban kiadott frissítést.

A Skype-ot a Microsoft még 2011-ben vásárolta fel, 8,5 milliárd dollárért. A szoftver legfrissebb verziója Windows platformon jelenleg a 6.16, OS X-en pedig 6.18-nál tart, fejlesztői leginkább talán az iOS-es verziót hanyagolták el, nemrég azonban ez is átesett egy komolyabb ráncfelvarráson, mind funkcióit, mind pedig felületét tekintve. Az VoiP és üzenetküldő app Windows és OS X rendszerekre elérhető legújabb változata letölthető a cég weboldaláról.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.