:

Szerző: Hlács Ferenc

2014. június 23. 14:11

Elköszön a korábbi Skype-verzióktól a Microsoft

Nyugdíjba küldi a korábbi Skype verziók zömét a Microsoft, beleértve a Windowsra januárban OS X-re pedig februárban megérkezett kiadásokat is. A felhasználóknak érdemes minél előbb frissíteni, mert a nem támogatott verziókkal hamarosan nem tudnak majd bejelentkezni fiókjukba.

Búcsút int a Skype régebbi verzióinak a Microsoft - akik továbbra is használni szeretnék a népszerű videobeszélgetésre is lehetőséget adó VoIP- és chatszolgáltatást kénytelenek lesznek minél hamarabb frissíteni a szoftvert. A döntés azért érdekes, mert az elavultnak ítélt "régi" verziók között, a viszonylag friss, januárban megjelent 6.13-as windowsos változat, és a Macre íródott, februári 6.14 is ott van. Ezek és a korábbi még aktív kiadások a vállalat blogposztja szerint a következő néhány hónapban vonulnak nyugdíjba.

A vállalat a legújabb verziók előnyeként említi, hogy az üzenetküldéshez már nincs szükség rá, hogy a beszélgetőpartner is online legyen, a korábbi beszélgetések teljes egészükben megtekinthetők bármilyen eszközön, továbbá az üzenetek olvasott, illetve olvasatlan állapotára vonatkozó információk is szinkronizálhatók a platformok között. A korábbi verziók a Computerworld értesülései szerint nem csupán a támogatásnak intenek búcsút, azokba a felhasználók egyáltalán nem tudnak majd bejelentkezni, a szolgáltatás igénybe vételéhez frissíteniük kell.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Ez a módszer a Microsoft háza táján ugyanakkor nem teljesen szokatlan, hiszen a Windows 8.1 esetében is hasonlóan járt el. Ott az októberben kijött frissítést a felhasználóknak áprilisig volt idejük telepíteni, a rendszer ezután elvesztette a támogatást. De a Windows 7-es Internet Explorer 11 is így járt, a böngészőhöz tartozó biztonsági frissítéseket azok már nem kapták meg, akik június 10-ig nem telepítették az áprilisban kiadott frissítést.

A Skype-ot a Microsoft még 2011-ben vásárolta fel, 8,5 milliárd dollárért. A szoftver legfrissebb verziója Windows platformon jelenleg a 6.16, OS X-en pedig 6.18-nál tart, fejlesztői leginkább talán az iOS-es verziót hanyagolták el, nemrég azonban ez is átesett egy komolyabb ráncfelvarráson, mind funkcióit, mind pedig felületét tekintve. Az VoiP és üzenetküldő app Windows és OS X rendszerekre elérhető legújabb változata letölthető a cég weboldaláról.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 01:02

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.