Szerző: Koi Tamás

2014. június 11. 14:00

Eltörli a roamingot a Tesco Mobile

A Tesco Mobile három hónapig tartó promóciójában a szolgáltató régi és új ügyfelei kipróbálhatják, milyen lesz a roaming nélküli időszak: a szolgáltató szeptember végéig nem számláz roaming felárat az indított hívásokra - a hívásfogadásért azonban egyelőre még fizetni kell.

Új promóciójával kíván kedvezni az Európai Unió területén nyaralóknak hazánk első, és mindeddig egyetlen virtuális mobilszolgáltatója, a Tesco Mobile. A cég három hónapig tartó promóciójában a régi és új előfizetők belföldi percdíjakkal hívhatnak EU-s mobilszámokat külföldről is, ezzel a szolgáltató - legalábbis ami a hívásindítást illeti - lényegében eltörli a roamingot az Unión belül, egyelőre ideiglenesen.

A július 1-től szeptember 30-ig tartó promóció egyaránt érinti a Tesco Mobile mindkét, jelenleg elérhető kártyás tarifáját, a Tesco Mobile Dupla és Tesco Mobile Kedvenc feltöltőkártyás csomagot. Utóbbi esetében a jelenleg érvényes hívásdíj ráadásul percenként 6 forinttal csökken a promóció idején bel- és külföldön egyaránt, míg a Tesco Mobile Dupla esetén marad az 59 forintos percdíj (a bónusz egyenleg külföldi hívások esetén nem használható fel). A kedvezményes díjszabást mindenkinél automatikusan aktiválja a szolgáltató, külön kérés és díj megfizetése nélkül.

Fontos különbség a belföldi és külföldi költségelszámolás közt, hogy az érintett tarifák esetén a számlázási egység belföldön egy perc, míg külföldön egy másodperc (az első 30 másodpercet követően), ezzel a telefonálási költségek a határon túlról bizonyos tekintetben még kedvezőbbek is, mint belföldön. Ezt némileg kompenzálhatja, hogy a Tesco Mobile ügyfeleinek roamingkörnyezetben a promóciós időszakban is meg kell fizetniük a hívásfogadási díjat, mely július 1-től az EU-n belül barangolva percenként bruttó 19,5 forint.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Bár az akció ezt külön nem érinti, az EU-s roamingrendeletnek köszönhetően a Tesco Mobile ügyfelek külföldön olcsóbban küldhetnek SMS-t, mint belföldön, tekintve, hogy a szolgáltatók július 1-től nem számlázhatnak többet bruttó 23,5 forintnál egy roaming SMS-ért (a Tesco Mobile Dupla esetében az SMS-ár megegyezik a percdíjjal, a Kedvenc tarifánál pedig egy SMS ára egységesen 30 forint belföldön).

A Tesco Mobile várhatóan a magyar piac szereplői közül nem egyedüliként hozakodhat elő a roamingköltségek lefaragását célzó akciókkal. A virtuális szolgáltató egyik tulajdonosa, a Vodafone Magyarország a következő napokban, hetekben jelentheti be új, átalakított Passport, illetve napijegy szolgáltatásait, de vélhetően a Telenor Magyarország és a Magyar Telekom is előrükkol majd újabb roamingkonstrukciókkal.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról