:

Szerző: Hlács Ferenc

2014. március 31. 15:33

Az első androidos UHD tévét mutatta be a Philips

Androiddal felszerelt, 4K felbontású okostévét jelentett be a Philips. A készülék hanggal, kézmozdulatokkal, okostelefonnal vagy tablettel is vezérelhető, és Ambilight háttérvilágítást is kapott. A tévé mellé két olcsóbb, hasonló képességű full HD-s modell is érkezik.

Új, Androidot futtató okostévével állt elő a Philips. A gyártó szerint ez az első olyan tévékészülék, amely a mobil operációs rendszert Ultra HD, egész pontosan 3840x2160 pixeles felbontáson jeleníti meg. A 8800-as széria 8809-es darabja 55 hüvelykes és a Philips Ambilight technológiájával is kiegészül, amely az aktuális tartalomnak megfelelő színes, dinamikus háttérvilágítást vetít a tévé mögötti falra - ez a funkció a filmnézés mellett akár játék közben is használható.

A 8809-en a 4.2.2-es Androidnak, illetve az azzal érkező Play Store hozzáférésnek köszönhetően már az első bekapcsolást követően elérhető a platform számtalan alkalmazása és játéka, de akár a különböző cloud-tárhelyeken tárolt dokumentumok is hozzáférhetők róla. A különböző appok telepítéséhez 2,7 gigabájt tárterület áll a rendelkezésünkre. A tévét egy hatmagos processzor hajtja, 4 darab HDMI-, 3 USB-, egy YPbPr-, egy EasyLink-, egy LAN- és egy SCART-csatlakozó, valamint két CI+ kártyahely is került rá, de Wi-Fin is csatlakozhatunk hozzá, továbbá digitális audiokimenetet is kapott.

01:09
 

2014 Philips TV powered by Android™

Még több videó

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A 38 milliméter vastag készülék gesztusokkal is vezérelhető - ebben a módban ikonok jelzik, hogy például a hangerő állításához milyen kézmozdulatra lesz szükség. Távirányító ettől függetlenül persze jár a 8809-hez, amin mikrofon és egy QWERTY billentyűzet is helyet kapott, így a pötyögés mellett hangvezérléssel is adhatunk utasításokat. Ugyanezt okostelefonról vagy táblagépről is megtehetjük, amelyek a gyár által fejlesztett app segítségével szintén használhatók távirányítóként a Philips készülékéhez. Az okostévével ezen felül fel is vehetünk műsorokat, illetve más eszközök képernyőjének tartalmát is továbbíthatjuk rá Miracast segítségével.

A tévé mindezek mellett természetesen 3D tartalmak megjelenítésére is képes, két darab aktív szemüveg is jár hozzá, noha ez egyre számít kevésbé keresett funkciónak - akad gyártó amely már ki is hagyja termékeiből.  Az androidos élményhez a gyártó ugyanakkor szerényebb alternatívákat is kínál, a 8109-es és a 8209-es modellek formájában. Előbbi 48, utóbbi pedig 55 hüvelykes, esetükben azonban be kell érni az 1920x1080 pixeles felbontással és egy négymagos processzorral. Más jelentős különbség azonban nincs a készülékek között, az olcsóbb darabok is megkapták az Ambilight háttérvilágítást, és a sokféle vezérlőfunkciót. A Philips az új televíziók pontos megjelenési dátumát és árát egyelőre nem közölte, az azonban sejthető, hogy Európán és Oroszországban az idei második negyedévben kerülnek a boltokba.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 23:32

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.