Szerző: Hlács Ferenc

2014. március 7. 10:46

Itt a HTC 2014-es Desire-szériájának legolcsóbb darabja

Belépő kategóriás okostelefont mutatott be a HTC. A Desire 310 tervezői megszabadultak az előző generáció két kapacitív gombjától, azokat a már ismert három gombos navigációs sáv váltotta le. Az olcsó készülék Európában április végétől lesz elérhető.

A Mobile World Congressen bemutatott középkategóriás modellek után a HTC most egy alsó kategóriás okostelefonnal állt elő. A Desire 310 nagy meglepetéseket nem tartogat, akárcsak frissen bejelentett társai, elköszön elődje kapacitív gombjaitól - amelyek a Desire 300-on a köztük tátongó réssel elég érdekesen mutattak, miután hiányzott közülük a vállalat logója. A belépő kategória új képviselője viszont már a képernyő alján elhelyezkedő navigációs sávval érkezik, az ismerős három gombos elrendezéssel.

Hardver téren különösebben semmi nem növeli meg a pulzusszámot, a Desire 310-be egy négy Cortex A7-maggal felszerelt 1,3 gigahertzes Mediatek MT6582M processzort, ARM Mali-400 GPU-t, valamint 1 gigabájt RAM-ot tettek. A belső tárhely mérete 4 gigabájt, ezt microSD-kártyával további 32-vel toldhatjuk meg. A TFT kijelző 4,5 hüvelykjével ma már szinte kicsinek számít, felbontása 480x854 pixel. Az okostelefonban két SIM-kártyának is jut hely, azokkal azonban legfeljebb 3G hálózatokat vehetünk igénybe.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

A 140 grammos készülék a hátoldali mellett egy előlapi kamerát is kapott, előbbi 5 megapixeles és 1080p videó rögzítésére képes, utóbbi pedig VGA felbontású. A telefon akkumulátora 2000 mAh-s, ami ekkora kijelzőméret mellett elfogadható üzemidőt biztosíthat - a gyártó szerint ez 852 óra készenlétre és 11 óra beszélgetésre elég . A Desire 300 fedélzetén 4.2.2-es Jelly Bean Androidot találunk, amelyhez természetesen a HTC saját felüle, a Sense is jár, az eszköz annak 5.1-es verzióját kapta meg. A kezdőképernyőhöz itt is hozzátartozik a BlinkFeed hírolvasó felület, továbbá a Video Highlights funkció is helyet kapott a telefonon, amellyel a fényképekből és videókból készíthető rövid összeállítás.

A készülék április végétől lesz elérhető Európában többféle színben, 170 euró körüli áron. Ezzel nagyjából a hasonló hardverrel rendelkező Moto G értéke körül mozog, amely viszont már a legújabb Android-verziónál tart. Ebben az árkategóriában úgy tűnik, még mindig a Motorola terméke jelenti az etalont, amely még most is a legjobb ár-érték arányt tudhatja magáénak, ráadásul majdnem olyan hamar kapja meg az aktuális rendszerfrissítéseket mint a Nexus készülékek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról