:

Szerző: Hlács Ferenc

2014. február 26. 12:35

Három okostelefont és egy tabletet mutatott be a Lenovo

A középkategória felső peremét súroló okostelefonokkal, egy új Yoga Tablettel és egy saját fejlesztésű mobilos szoftvercsomaggal lépett színre a Lenovo az idei Mobile World Congressen. A gyártónak sikerült új készülékeinek árát 400 dollár alatt tartani, ráadásul majdnem mindegyikbe kifejezetten méretes akkumulátor került.

Három új készülékkel bővítette S-sorozatú okostelefonjainak sorát a Lenovo, a 2014-es Mobile World Congressen, ahol egy új táblagéppel és néhány saját fejlesztésű alkalmazással is előállt. Az igen vonzó áron bemutatkozó S860, S850 és S660 nagyjából lefedik a felső-középkategóriát és a Yoga Tablet 10 HD+ is nagyjából itt helyezhető el.

Hatalmas akkumulátor, egész jó hardver

Az új telefonok közül a legizmosabb az S860, amelyet egy négymagos 1,3 gigahertzes Mediatek MT6582 processzor hajt 2 gigabájt RAM társaságában. A jókora, 5,3 hüvelykes eszköz IPS kijelzőt kapott 720x1280 pixel felbontással, a belső tárhely mérete pedig 16 gigabájt, amivel a leendő tulajdonosoknak be is kell majd érnie, mivel kártyahely nincs a phabletben. Az előlapi kamera 1,5, a hátoldali pedig 8 megapixel felbontású, mellette LED vaku is található. Az okostelefonba egy tiszteletet parancsoló 4000 mAh-s akkumulátor került, amivel a gyártó 24 óra beszélgetést ígér - akinek fontos a hosszú üzemidő, egészen biztosan megakad majd a szeme a Lenovo méretes készülékén, amiről vészhelyzet esetén akár más eszközök is tölthetők.

A következő modell az S850, ami  szerényebb, de aprónak továbbra sem mondható 5 hüvelykes kijelzővel dolgozik, 720x1280 pixel felbontáson. Sokkal nem lett gyengébb az S860-nál, mivel ugyanazzal az az 1,3 gigahertzes Mediatek chippel büszkélkedhet, noha RAM-ból már csak 1 gigabájt jutott bele. A 16 gigabájt belső tárterület itt sem bővíthető, kamerák terén viszont az S850 jócskán maga mögött hagyja nagyobb testvérét, miután LED vakus hátlapi szenzora 13, az előlapi pedig 5 megapixel felbontású. Az akkumulátor itt viszont már csak feleannyit tud, 2000 mAh-s.

A harmadik okostelefon, az S660 szintén 5 hüvelykes IPS kijelzőt kapott, ám a felbontása már csak 540x960 pixel. A processzor továbbra is az ismerős négymagos 1,3 gigahertzes Mediatek lapka, noha itt az MT6582M változat. A RAM mérete 1 gigabájt, a belső tárhelyé pedig 8, amit ebben az esetben már bővíthetünk microSD-kártyával, akár további 32 gigabájttal. Az S660-on is találunk kamerát elöl és hátul is, előbbi VGA, utóbbi pedig 8 megapixel felbontású, és a LED vaku sem maradt le róla. Az akkumulátor 3000 mAh kapacitású, ami megint ígéretesnek tűnik. Mindhárom készülékben jut hely két SIM-kártyának is, és 4.2-es Androiddal érkeznek, LTE hálózatokhoz azonban sajnos egyikkel sem tudunk csatlakozni

A tablet is fejlődött

A gyártó a táblagépek terén sem maradt adós újdonsággal, a Yoga Tablet 10 HD+ a vállalat kihajtható támasszal rendelkező tableteinek legújabb darabja. Az eszköz alja, amelyből a támasztékot is elővarázsolhatjuk, itt is vaskosabb, hengerszerű, ezzel egy kézben tartva is kényelmes markolatot biztosít. A gépre 10,1 hüvelykes, 1920x1200-as felbontású PS “20/20 Vision” kijelző került, ami a képminőséget folyamatosan az aktuális fényviszonyokhoz igazítja.

A tabletet egy 1,6 gigahertzes négymagos Qualcomm Snapdragon 400 processzorral, valamint 2 gigabájt RAM-mal szerelték fel. A 32 gigabájtos beépített tárterület microSD-kártyával akár 64 gigabájttal egészíthető ki. Az előlapra 1,6, a hátoldalra pedig 8 megapixeles kamera jutott, a 9000 mAh-s akkumulátor pedig itt is elég bizalomgerjesztően hangzik, a cég itt is jó hosszú, 18 órás üzemidőt ígér. Az új Yogára 4.3-as Android került.

Házon belüli szoftvermegoldások

A táblagépen és az új okostelefonokon előre telepítve megtaláljuk a Lenovo újonnan bemutatott DOit szoftvercsokrát, azaz a SHAREit, SECUREit, SYNCit, SNAPit és a SEEit appokat. A csomag első darabja, a SHAREit, ahogy neve is mutatja a fájlok egyszerűbb megosztására szolgál, online vagy vezeték nélküli kapcsolaton, segítségével gond nélkül küldhetünk zenét, videókat vagy dokumentumokat más Lenovo készülékekre, iOS-es eszközökre, de akár windowsos számítógépekre is.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A SECUREit egy biztonsági alkalmazás, ami a vállalat szerint a malware-ek, spamek és az adatokhoz való illetéktelen hozzáférés ellen is védelmet nyújt, sőt valamilyen szinten a lopás ellen is, mivel zárolja a SIM-kártyával rendelkező okostelefonokat vagy tableteket, ha valaki azt megpróbálja kicserélni, és csak a megfelelő kódot megadva oldja ismét fel. A SYNCit folyamatosan szinkronizálja az SMS-eket, hívásokat és a kapcsolatokat a vele járó cloudszolgáltatással, a SNAPit a kamerát egészíti ki többféle funkcióval, mint például a panoráma- és a sorozatkép-módok, a SEEit pedig egy alternatív galéria app, ami utólagos arcfelismeréssel is képes kategorizálni a képeket, továbbá többféle szűrőt és effektet is biztosít.

A három telefon a várakozások szerint júniustól lesz elérhető, kártyafüggetlenül az S860 phabletet 349, az S850-et 269, az S660-at pedig 229 dollárért vásárolhatjuk majd meg, amivel a Lenovo egy egészen vonzó ajánlatot hozott össze, különösen az S860 brutális akkumulátorát elnézve. A Yoga Tablet HD 10+ áprilistól lesz kapható, szintén elég barátságos, 349 dolláros indulóáron.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 23:54

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.