Szerző: Bodnár Ádám

2014. január 21. 11:46:00

Letölthető a Visual Studio 2013 Update 1

Letölthető a Visual Studio 2013 első frissítése, amely főleg hibajavításokat tartalmaz, a nagyobb funkcionális újdonságok az év első felére ígért Update 2-ben érkeznek.

A Visual Studio 2012 óta a Microsoft felpörgette a fejlesztői környezet fejlesztését és a főverziókhoz rendszeresen bocsát ki kisebb-nagyobb update-eket, amelyeket a felhasználók ingyen megkapnak. Ezek a frissítések néha csak kisebb javításokat tartalmaznak, néha viszont komplex funkcionalitással gazdagítják a népszerű IDE repertoárját. A Visual Studio 2012-höz összesen négy frissítést adott ki egy éven belül a Microsoft.

A tavaly ősszel megjelent Visual Studio 2013-hoz most futott be az első frissítés, az Update 1, amely letölthető a Microsoft weboldaláról. A Microsoft oldalán elérhető lista tartalmazza a változtatásokat, ezek alapján a csomagba főleg kisebb-nagyobb hibajavítások kerültek bele, amelyeket a felhasználók jeleztek a cégnek. Funkcionális fejlesztés igazából egy fontosabb akad a listában, a VS2013 az Update 1 telepítése után jobban együttműködik az Internet Explorer 10-nél régebbi böngészőverziókkal. Ez egyébként nem váratlan, a Microsoft már tavaly decemberben, az Update 1 RC kiadásakor jelezte, hogy egy kisebb léptékű frissítésre készül, ami főleg hibajavításokat tartalmaz.

Python everywhere! Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt bárhol és bárki használhatja.

A cég ugyanakkor már gőzerővel dolgozik a második Update-en, amely az ígéret szerint még 2014 első felében meg fog jelenni. Ebbe már több funkcionális újdonság is bekerül, illetve ebben debütál a Team Foundation Service nagyobb frissítése is. Az Update 1 kapcsán született blogbejegyzés tanúsága szerint a Microsoft mérnökei a héten véglegesítik a Visual Studio 2013 Update 2 új képességeit és hamarosan kiadják a nyilvános tesztverziót (Community Technology Preview), amelyet később követ az RC, majd a végleges változat.

A hivatalos Visual Studio blogban olvasható bejegyzés alapján a TFS két területen lép majd igazán nagyot előre: agilis projektmenedzsment és feladatkezelés, illetve a Git forráskódkezelő rendszerrel kompatibilis segédeszközök. Addig érdemes az Update 1-et letölteni és telepíteni.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 23. 13:05

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.