:

Szerző: Koi Tamás

2014. január 8. 15:56

A Vodafone viheti a kormányzati szektort

A Vodafone Magyarország lett annak a kormányzati tendernek a győztese, mely révén több állami intézmény mobilos flottáját megszerzi magának.

A Vodafone Magyarország nyerte a Közbeszerzési Ellátási Főigazgatóság (KEF) "Mobil távközlési szolgáltatás beszerzés biztosítása - 2013" elnevezésű közbeszerzési eljárását, ezzel a cég több száz állami intézmény mobilflottájának kezelését veheti át részben vagy teljes egészében. A győztes pályázó az intézmények számára 2 éven keresztül biztosíthat szolgáltatást - feltételezhetően igen nyomott áron. A Vodafone győzelmének némi pikantériát ad, hogy a cég éppen azt az ügyfélkört szerezhette így meg magának, melyet spekulációk szerint a negyedik - állami - mobilszolgáltató szinte biztosan elhappolt volna a piaci szereplők elől.

A mobilszolgáltató által kiadott közlemény szerint a keretszerződés által érintett kör több tízezer előfizetésre, több száz intézményre terjed ki, beleértve a minisztériumokat, kormányhivatalokat, rend- és közvédelmi szerveket – például Országos Rendőr-főkapitányság, Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság - vagy hatóságokat – mint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Gazdasági Versenyhivatal -, illetve többek között olyan intézményeket érint, mint például az Országos Mentőszolgálat. Fontos szempont ugyanakkor, hogy mindez nem jelenti azt, hogy minden intézménynek azonnal kötelező érvénnyel szolgáltatót kell váltania, jóllehet a kedvezőbb előfizetési díjak miatt pusztán költségcsökkentési okból ezt a legtöbbjük feltételezhetően megteszi majd.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A tender kimenetele iparági forrásaink szerint a Magyar Telekom számára a legkedvezőtlenebb, a Deutsche Telekom magyarországi leányvállalatának ugyanis hazánkban közel 150 ezer előfizetése van ebben az ágazatban, míg a másik versenytárs, a Telenor Magyarország SIM-je nagyjából 20 ezer közalkalmazott vagy köztisztviselő "céges" mobiljában található meg. A Vodafone korábbi szerepvállalásáról ebben a szektorban nem állnak rendelkezésre adatok.

A Vodafone győzelmére egyébként egy későbbi eljárás során pár évvel ezelőtt még maga a cég sem fogadott volna: A szolgáltató a távközlési különadó 2010-es bevezetése óta folyamatosan veszteséges üzleti éveket zárt, ennek kapcsán a cég illetékesei korábban informálisan még arról tájékoztatták a sajtó képviselőit, hogy ez egyebek mellett azért is hátrányt jelent a szolgáltatónak, mert veszteséges cégként nem tud közbeszerzési eljárásokon indulni. Mint megtudtuk, a mostani eljárás során ez már nem volt kizáró tényező, tekintettel arra, hogy a veszteséges működés ellenére a cég stabil szereplője egy prosperáló iparágnak, csődhelyzet pedig egyáltalán nem fenyegeti.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 07:57

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.