Szerző: Koi Tamás

2014. január 8. 15:56

A Vodafone viheti a kormányzati szektort

A Vodafone Magyarország lett annak a kormányzati tendernek a győztese, mely révén több állami intézmény mobilos flottáját megszerzi magának.

A Vodafone Magyarország nyerte a Közbeszerzési Ellátási Főigazgatóság (KEF) "Mobil távközlési szolgáltatás beszerzés biztosítása - 2013" elnevezésű közbeszerzési eljárását, ezzel a cég több száz állami intézmény mobilflottájának kezelését veheti át részben vagy teljes egészében. A győztes pályázó az intézmények számára 2 éven keresztül biztosíthat szolgáltatást - feltételezhetően igen nyomott áron. A Vodafone győzelmének némi pikantériát ad, hogy a cég éppen azt az ügyfélkört szerezhette így meg magának, melyet spekulációk szerint a negyedik - állami - mobilszolgáltató szinte biztosan elhappolt volna a piaci szereplők elől.

A mobilszolgáltató által kiadott közlemény szerint a keretszerződés által érintett kör több tízezer előfizetésre, több száz intézményre terjed ki, beleértve a minisztériumokat, kormányhivatalokat, rend- és közvédelmi szerveket – például Országos Rendőr-főkapitányság, Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság - vagy hatóságokat – mint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Gazdasági Versenyhivatal -, illetve többek között olyan intézményeket érint, mint például az Országos Mentőszolgálat. Fontos szempont ugyanakkor, hogy mindez nem jelenti azt, hogy minden intézménynek azonnal kötelező érvénnyel szolgáltatót kell váltania, jóllehet a kedvezőbb előfizetési díjak miatt pusztán költségcsökkentési okból ezt a legtöbbjük feltételezhetően megteszi majd.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A tender kimenetele iparági forrásaink szerint a Magyar Telekom számára a legkedvezőtlenebb, a Deutsche Telekom magyarországi leányvállalatának ugyanis hazánkban közel 150 ezer előfizetése van ebben az ágazatban, míg a másik versenytárs, a Telenor Magyarország SIM-je nagyjából 20 ezer közalkalmazott vagy köztisztviselő "céges" mobiljában található meg. A Vodafone korábbi szerepvállalásáról ebben a szektorban nem állnak rendelkezésre adatok.

A Vodafone győzelmére egyébként egy későbbi eljárás során pár évvel ezelőtt még maga a cég sem fogadott volna: A szolgáltató a távközlési különadó 2010-es bevezetése óta folyamatosan veszteséges üzleti éveket zárt, ennek kapcsán a cég illetékesei korábban informálisan még arról tájékoztatták a sajtó képviselőit, hogy ez egyebek mellett azért is hátrányt jelent a szolgáltatónak, mert veszteséges cégként nem tud közbeszerzési eljárásokon indulni. Mint megtudtuk, a mostani eljárás során ez már nem volt kizáró tényező, tekintettel arra, hogy a veszteséges működés ellenére a cég stabil szereplője egy prosperáló iparágnak, csődhelyzet pedig egyáltalán nem fenyegeti.

a címlapról

VISION

0

Olcsóbb Vision Pro-ra fekszik rá az Apple

2024. június 19. 13:00

A második generációs eszköz fejlesztése helyett egy alacsonyabb árkategóriára lövő hardverre összpontosít az almás cég, ami 2025-ben jelenhet meg.