Szerző: Koi Tamás

2013. november 11. 11:00

A Deutsche Telekomé a GTS Central Europe

Német kézbe kerül a GTS Central Europe, miután a Deutsche Telekom bejelentette, hogy több mint félmilliárd euróért felvásárolja a céget.

Erősödhet Európa egyik legnagyobb távközlési multijának, a Deutsche Telekomnak a pozíciója a régióban, miután a cég bejelentette, megegyezésre jutott a GTS Central Europe-pal annak felvásárlásáról. A társaság különösen azokban az országokban kerülhet előnyösebb pozíciókba, ahol eddig a mobil üzletágon kívül nem volt jelen más területeken.

A két cég közt kötött megállapodás értelmében a Deutsche Telekom összesen mintegy 546 millió eurót fizetne a magánbefektetői-csoport kezében lévő GTS Central Europe-ért, A kiterjedt hálózattal és adatközpont-infrastruktúrával rendelkező, elsősorban vállalati szolgáltatásportfóliót kínáló GTS csoport kelet-európai leányvállalatának tavalyi árbevétele 347 millió euró volt, a kamat- és adófizetések előtti eredmény pedig elérte a 87 millió eurót.

A német telekommunikációs multi idén tavasz óta fontolgatta a GTS felvásárlását, elsősorban azért, hogy a lengyel és cseh piacokon olyan integrált szolgáltatásokat tudjon kínálni, mellyel a nagyobb nyugati piacokon már jelen van. Lapértesülések szerint a német cég idén év elején a kelet-európai régiót érintően stratégiai felülvizsgálatot tartott, melynek része volt egy olyan lehetséges forgatókönyv is, hogy a Deutsche Telekom kivonulna azokról a régiós piacokról, melyeken nincs jelen vezetékes üzletággal.

Hogyan lehet növelni a fejlesztés hatékonyságát? (x)

Gyere el az Alerant webinárjára és nézd meg, hogyan lehet gyakran módosítani az alkalmazásokat, majd biztonságosan élesbe állni.

Hogyan lehet növelni a fejlesztés hatékonyságát? (x) Gyere el az Alerant webinárjára és nézd meg, hogyan lehet gyakran módosítani az alkalmazásokat, majd biztonságosan élesbe állni.

Ezt a stratégiai opciót váltotta végül ki a GTS Central Europe felvásárlása, a szolgáltató ugyanis kiterjedt optikai hálózatot és adatközpontokat üzemeltet régiószerte, szolgáltatásainak köre az egyszerű telefonszolgáltatástól kezdődően kiterjed a komplex adatközpont-szolgáltatásokig bezárólag távközlési megoldások széles palettáját kínálja. A cég ráadásul 2005 óta aktív szerepet játszott az európai távközlési piac konszolidációjában, a társaság összesen kilenc felvásárlást hajtott végre hat kelet-európai országban - többek közt 2010-ben a cég tulajdonába került a magyar Interware is.

A GTS Central Europe felvásárlása a tranzakció által érintett országokban működő versenyhatóságok jóváhagyása után záródhat le.

Május 18-19-én biztonságos szoftverfejlesztés és Scrum újdonságaira fókuszáló meetupokat rendezünk, 2 nap alatt összesen 10 klassz előadással.

a címlapról